Başkan Özlü: Asansör kullanımında öncelik can güvenliğinde

Adana Asansör Sanayici ve İşadamları Derneği (ADASİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Özlü, asansörlerin can güvenliği açısından önemine dikkat çekerek, olumsuzlukların giderilmesinin yasal bir zorunluluk olduğuna dikkat çekti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Haziran 2012 13:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bilinçli İnsan Güvenli Asansör Platformu ismi altıda halkın can ve mal güvenliği için bir araya gelen asansörcüler, can kaybını en asgariye indirmenin yollarını aradı. Düzenlenen toplantıda konuşan ADASİAD Başkanı Ümit Özlü, merdiven altı diye tabir edilen belgesiz asansör firmalarına karşı halkın daha dikkatli olması gerektiğini hatırlattı. Başkan Özlü, ?Bölgemizde, bilinçli insan güvenli asansör uygulamasını hep birlikte gerçekleştireceğiz. Bizim için halkımızın can güvenliğin her şeyin başında gelir.? dedi.

"KULLANICILARA ÖNEMLİ GÖREVLER DÜŞÜYOR"

Makine Mühendisleri Odası (MMO) Adana Şube Başkanı Hüseyin Atıcı da gelişen teknolojiye paralel olarak değişen ve yoğun bir şekilde kullanılan asansörlerin güvenliğinin ön plana çıktığını vurguladı. Atıcı, ?Proje aşamasından uygulamaya konulmasına ve periyodik bakımlarına kadar valilik, belediyeler, MMO ve kullanıcılara önemli görevler düşmektedir.? diye konuştu. Atıcı, can ve mal güveliği ile haksız rekabeti önleme açısından denetimlerin yaygın ve etkin yapılmasının sektörün gelişmesine katkı sağlayacağını vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber