Vali Çolak, Şirvan'da 'Polis Amcam Projesi'nin ödül törenine katıldı

Siirt Valisi Musa Çolak, Şirvan ilçesinde incelemelerde bulundu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Haziran 2012 18:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vali Musa Çolak, Şirvan İlçesi Kültür Merkezi'nde, Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında; Şirvan Kaymakamlığı ve emniyet müdürlüğü tarafından yürütülen ''Polis Amcam Projesi'nin final ve ödül törenine de katıldı.

Törende bir konuşma yapan Vali Musa Çolak, SODES projelerinin eğitim ve sosyal kalkınma çabalarına, yeni bir ufuk kazandırdığını söyledi. GAP Eylem Planı çerçevesinde uygulanan, sosyal destek programlarının en önemli amacının, bölgenin beşeri sermayesini güçlendirmek ve toplumsal bütünleşme sürecine destek olmakla birlikte, halkla harmanlaşarak, birlik ve beraberliği daha da pekiştirmek olduğunu söyledi.

Şirvan Kaymakamı Zafer Öz de SODES kapsamında yapılan projenin altı ilçe arasında, emniyet amirliğince yürütülen ilk proje olması açısından önemli olduğunu ifade etti. Projenin asıl amacının, polis teşkilatının güler ve sıcak yüzünü vatandaşlara hissettirmek, hedef kitle olan öğrencilerin öz güvenlerinin geliştirilmesi ve sosyal etkinlikler ile gelişimlerine katkı sağlamak olduğunu kaydetti. . Öz, "6 ay süren projede; çeşitli spor etkinlikleri, tiyatro gösterisi, madde bağımlılığı ile mücadele konferansı, yurttaşlık, kentlilik ve birlikte yaşama bilincini geliştirmeye yönelik konferans, ve yurt içi gezileri düzenlenmiş, Okullarımızın ihtiyaçları doğrultusunda, çeşitli spor malzemeleri alınarak öğrencilerimize dağıtılmıştır.? dedi.

Törende Şirvan ilçe genelinde 8 derslikli ilköğretim okullarında okuyan 16 okul birincisi ile Şirvan Lisesi okul birincisine kaymalamlıkça alınan 17 adet dizüstü bilgisyar, ayrıca '7'den 70'e Siirt Okuyor' kampanyasında en çok kitap okuyan 9 öğrenciye ödülleri, Vali Musa Çolak ve diğer yetkililer tarafından verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber