Çorlu`da İmam Hatip Orta Okulu açılacak

Kamuoyunda 4+4+4 olarak adlandırılan yeni eğitim sistemi ile birlikte yeniden açılacak olan İmam Hatip Orta Okullunun Çorlu`da tamamlanma aşamasına gelen Reşadiye Orta Okulunda açılacağı bildirildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Haziran 2012 19:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Birçok yenilikleri ve değişiklikleri de beraberinde getiren 4+4+4+ sistem ile eskiden ortaokul diye bilinen bölümlerin yeniden açılacak olması nedeniyle planlama yapan milli eğitim müdürlüğü yetkilileri, Çorlu`da bulunan okullarının hangilerinin ilkokul, hangilerinin ortaokul hangilerinin de hem ilkokul hem de ortaokul olarak hizmet vereceğini belirlemişti. Bu planlamaya göre değişen eğitim sistemi ile birlikte yeniden açılacak olan İmam Hatip Orta Okulu`nun yeni eğitim - öğretim döneminde yapımı tamamlanma aşamasına gelen binasında Reşadiye Orta Okulu olarak hizmet verecek olan binada açılacağı kaydedildi.

Reşadiye İlköğretim Okulu`nun Mustafa Kemal Caddesi üzerinde yer alan binası, depreme dayanıksız olduğu gerekçesi ile boşaltılmış, okulun öğrencileri geçici olarak Güney Caddesi üzerinde yer alan Vehbi Günaştı İlköğretim Okulu`nun bir binasına alınmıştı. Yeni eğitim - öğretim döneminde yapımı tamamlanma aşamasına gelen yeni binasında Çorlu Reşadiye Orta Okulu olarak hizmet verecek olan okul binasının bir bölümünde de Çorlu İmam Hatip Orta Okulu`nun bulunacağı kaydedildi. Reşadiye İlköğretim Okulu`ndan boşalacak olan Vehbi Günaştı İlköğretim Okulu bahçesindeki binaya da engelliler için bir eğitim merkezi kurulacağı belirtildi.

2012 - 2013 eğitim öğretim yılından itibaren öğrenci alacak olan Çorlu İmam Hatip Ortaokulu`na ilkokul 4. sınıfı bitirmiş her öğrencinin adres şartı aranmaksızın kayıt yaptırabilecekleri belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber