Güroymak'ta Kandil coşkusu

Bitlis'in Güroymak ilçesinde Miraç Kandili münasebetiyle Güroymak Müftülüğü ve Dünya TV tarafından ortak Miraç Kandili programı düzenlendi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Haziran 2012 10:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Akşam namazından sonra Güroymak Hacı Mehmet Selim Özmen Camii'nde düzenlenen ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği kandil programı, Dünya TV'den canlı olarak verildi.

Kuranı Kerim tilavetinin okunmasıyla başlayan program Kürtçe mevlit ve Kürtçe kasidelerin okunmasıyla devam etti. Geceyi idrak etmek isteyen yüzlerce kadın, erkek ve çocukların yoğun katılım gösterdiği programın sonunda katılımcılar hep birlikte avuçlarını açılarak dua etti.

Düzenlenen kandil programından sonra konuşan Güroymak Müftüsü Selami Sayın, "Gecenin tüm İslam alemine hayırlara vesile olmasını dileyerek, ?İnşallah şu an içerisinde bulunduğumuz Hacı Mehmet Selim Özmen Camii'nden başlayarak kardeşlik ve sevgi halkasını bütün aleme yayılmasını temenni ediyorum. Rabbim inşallah bizleri ramazan'a ve akabinde ki bayramlara ulaşmayı nasip etsin. Bu güzel gecede güzel ilçemize gelerek bizim burada ki coşkumuzu tüm dünya'ya ilettikleri için Dünya TV'ye de ayrıca teşekkür ediyoruz. Allah'u teala inşallah bu güzel gecelerde yine bir araya gelmeyi nasip etsin. Tekrardan tüm İslam âleminin Miraç Kandili tebrik ediyorum.? diye konuştu.

Dünya TV program sunucusu İmam Hatip Felemez Karadeniz de, Dünya TV olarak Güroymak'ta oldukları ve bu güzel geceye Güroymak'ta iştirak ettikleri için mutlu olduklarını ifade etti. Böyle güzel gün ve gecelerde Doğu ve Güneydoğu illerinde olmaya devam edeceklerini dile getiren İmam Hatip Karadeniz, şöyle konuştu: ?Bu güzel gecede ilim ve irfan şehri, büyük zatların yetiştiği, Seydaların yetiştiği Güroymak'ta, Norşin'de olmaktan dolayı son derece memnunuz. Güroymak Müftülüğü ile ortaklaşa düzenlediğimiz kandil programına Güroymaklıların yoğun ilgili bizleri sevindirdi. Allah hepsinden razı olsun. Hepsi de çok cana yakın sıcakkanlı insanlar. Buradan Güroymak ve tüm İslam aleminin kandili tebrik ediyorum.?

Camiye Miraç Kandili coşkusunu yaşamaya gelen vatandaşlardan Mehmet İdil de, "Bugün çok mübarek bir gün, Peygamber Efendimizin Miraç'a yükseldiği bir gün. Bugünün mübarekliğinden rahmetinden istifade etmek amacıyla ailece camiye geldik. Burada Kuran ziyafeti yaşacağımızdan dolayı da ayrıca mutluyum. Dünya TV'ye de ayrıca teşekkür ediyorum. İlçemize gelerek camilerimizdeki kandil coşkumuza ortak oldular. Burada ki coşkumuzu tüm dünyaya iletiler. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz." dedi.

Kandil programı edilen duaların ardından sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber