Arınç: Biz cezaevindeki insanın da hayatından sorumluyuz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Haziran 2012 11:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ''Biz sadece sokaktaki insanın değil cezaevindeki insanın da hayatından, can güvenliğinden sorumluyuz'' dedi.Arınç, Hatay Valiliği'ni ziyaretinde, dün Miraç Kandili olduğunu hatırlatarak, tüm Hatay halkının kandilini tebrik etti.

Gece geç saatlerde Şanlıurfa'da acı bir olay yaşandığını anımsatan Arınç, adi suçluların bulunduğu koğuşlarda meydana gelen kavga ve tartışma sonunda yatakların ve yorganların yakıldığı bir noktaya gelindiğini ifade etti.

''Bilebildiğim kadarıyla 13 yurttaşımız içeride boğulmak suretiyle vefat etmişler'' diyen Arınç, şöyle devam etti:

''Sayın Bakanımız (Adalet Bakanı Sadullah Ergin) ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız sabah erken saatlerde Şanlıurfa'ya gittiler. Orada hem olay hakkında idari ve adli soruşturmayı takip edecekler, hem de cenazelerle ilgili işlemlerin yapılmasına nezaret edecekler. Bu sebeple Adalet Bakanımızın bugün aramızda bulunamadığını hepimiz biliyoruz. Ben bütün milletimize geçmiş olsun diyorum, ölenlere rahmet diliyorum çünkü yurttaşımızdır ve biz sadece sokaktaki insanın değil cezaevindeki insanın da hayatından, can güvenliğinden sorumluyuz. İstenmeyen bir olaydır. Bu hale gelmesinden fevkalade üzgünüz.''

''Dini anlamda en önemli bir gecenin yaşandığı saatlerde bir cezaevinde böyle bir olayın meydana gelmesi her bakımdan üzüntü verici'' diyen Arınç, şöyle konuştu:

''Dileriz ki son olsun. Nahak yere hayatını kaybeden insanımıza buradan rahmet dilemiş olalım. Tabi bakanlarımız olaya nezaret edeceklerdir. Gün içerisinde belki açıklamaları olacaktır, bunları birlikte takip edeceğiz.''

Arınç, Suriye'de yaşanan olaylar nedeniyle başta Hatay olmak üzere Kilis, İslahiye ve diğer kamplara katılmak mecburiyetinde kalan, hayat endişesiyle Türkiye sığınanlara insani yardımda bulunulduğunu belirtti.

Bu kişilerin sayısının son rakamlara göre 29 bini aştığını ve hatta 30 bin denilebileceğini de ifade eden Arınç, şöyle konuştu:

''Hatay'da bulunanların sayısı da 8 bine yaklaşmıştır. Türk hükümeti Türk milletini temsilen ülkemize gelen bu insanlara, kadın, çocuk, erkek, insani yardımda bulunmakta. Hatta açtığımız okullarda öğretmenler tarafından eğitimi vererek, onların eğitim imkanları bile gözetmektedir.''

Arınç, Hatay'ın kalkındığını ve geliştiğini belirterek, başta Reyhanlı Barajı olmak üzere bunun her alanda görülebileceğini söyledi.

Vali Celalettin Lekesiz de kent hakkında bilgi verdiği Arınç'a, Hatay'da yapılan bir ney hediye etti.

Arınç da bunun üzerine ''Neyin de çok çeşitleri var. Mesela kız neyi diye bir ney var. Duydunuz mu? Bu ondan olmasın sakın'' diye espri yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber