Suruç'ta halk eğitim karma sergisi açıldı

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde her yıl düzenlenen geleneksel halk eğitim karma sergisi, Namık Kemal İlköğretim Okulu bahçesinde açıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Haziran 2012 12:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Suruç Halk Eğitim Merkezi'nde kurs gören kursiyer öğrenci ve öğretmenlerin açmış olduğu sergiye, Suruç Milli Eğitim Müdürü Mehmet Han Özdemir, Suruç Emniyet Müdürü Mehmet Şen, Suruç Müftüsü Mustafa Altun, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Milli Eğitim Müdürü Mehmet Han Özdemir ve Emniyet Müdürü Mehmet Şen tarafından kurdelesi kesilerek açılan sergiye, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Sergi açılışında bilgi veren Halk Eğitim Merkezi Müdürü Sami Kılıç, "Kadınların erkeklerle birlikte yaşama dahil olduğu toplumlar gelişir ve ilerler' mantığıyla hareket ettik. Suruç halkının ilgi ve istekleri doğrultusunda okuma-yazma, mesleki beceri kazandırma eğitimi ve sosyal kültürel dallarda çeşitli kurslar açtık. Bu eğitim öğretim yılında merkezimize bağlı toplamda 211 kurs açılmış ve 6 bin 929 öğrenciye ulaşılmıştır. Bunun 3 bin 531'i kadındır." dedi.

İş-Kur tarafından 'Toplum Yararına Çalışma Programı' kapsamında istihdam edilen vatandaşlardan 368 kişinin, farklı mesleki kurslara alınıp vasıflı iş gücü haline getirildiğini anlatan Kılıç, "Bundan sonraki çalışmalarımızda da hayat boyu öğrenme felsefesini benimseyip, Suruç halkının ihtiyaç ve beklentilerini tespit ederek, imkânlarımız ölçüsünde çocuk, genç, yetişkin ve yaşlı insanlarımızın kendilerini var edecekleri eğitim kulvarları açmayı hedeflemekteyiz.? ifadelerini kullandı.

Halk eğitim merkezlerinin işlevinin önemine dikkat çeken Suruç Emniyet Müdürü Mehmet Şen, toplumda eğitim seviyesi ne kadar yüksek olursa olsun insanlar için mutlaka bir halk eğitim kursuna katılma ihtiyacının her zaman mevcut olduğunu söyledi. Şen, sözlerine şöyle devam etti: "Halk eğitim bir taraftan kültürel bir nitelik taşırken, diğer taraftan ekonomi odaklıdır. İnsanların sahip olduğu kültürel değerlerin, zeka ve becerileriyle birleştirilerek el emeği göz nuru eserler ortaya çıkarılmasını sağlar. Halk eğitim bir taraftan geleneksel değerlerimizi gün ışığına çıkartıp geliştirirken, öte yandan da teknolojinin gerektirdiği makineleri kullanma, ekonomide daha verimli olan insan profilini çıkarma anlamında günümüze kadar çok büyük faydalar icra etmişlerdir.?

Sergi çadırlarını tek tek gezen İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Han Özdemir de milli eğitim faaliyetleri içerisinde halk merkezlerinin büyük bir yeri ve önemi olduğunu söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber