Denklik verilmeyen öğrenci: Teziç'in kitabına göre YÖK kusurlu

Haber Giriş : 05 Temmuz 2005 07:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki Yakın Doğu Üniversitesi'nden aldığı diploması tanınmayan Sezai Ç., hukuk fakültesinde YÖK Başkanı Erdoğan Teziç'in kitabını okuduklarını ve bu kitaba göre YÖK'ün kusurlu olduğunu söyledi.

Zaman, Sezai Ç.'nin mağduriyetini, dün ?YÖK, aynı fakülteyi bitiren iki kardeşten sadece birine denklik verdi? başlıklı haberiyle duyurmuştu. Sezai Ç. üniversitede YÖK Başkanı Erdoğan Teziç'in ?Anayasa Hukuku' kitabını okuduklarını ve bu dersten en yüksek puanı alarak (70) sınıfını geçtiğini belirterek, ?Biz Erdoğan Teziç'in kitabından, idarenin kusurlu kusursuz sorumluluğu bulunup kendi eylem ve işlemlerinden doğan zararı ödemekle yükümlü olduğunu öğrendik. Buna göre denetim sorumluluğunu yerine getirmeyen YÖK sorumludur.? dedi.

Sezai Ç. şöyle konuştu: "Eğer sadece kanun maddelerinde sorumluluk olmayıp uygulamada da varsa peki bu çelişki neden? Neden Anayasa maddeleri gereği gibi uygulanmıyor? YÖK Başkanı anayasa hukuku profesörü Erdoğan Teziç'in Anayasa gereğince sorumlu olduğunu ve KKTC Yakın Doğu Üniversitesi'ni denetlemediğini, haliyle idarenin Anayasa'nın 125. maddesi gereği ve sorumluluğunu yerine getirmeyip neticesinde ortaya çıkan zararı ödemekle yükümlü olduğunu bilmemekte midir? Yoksa Anayasa maddeleri yazılandan farklı mı yorumlanmalıdır. Ya da Anayasa değil de yönetmelikler veya kanun maddeleri mi üstün?? Sezai Ç., KKTC Yakın Doğu Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni ablası Özgül Ç. ile birlikte 2002 yılında bitirmişti. Avukatlık yapabilmek için diplomasına denklik almak isteyen iki kardeş YÖK'e başvurmuş, aynı şartları taşımalarına rağmen ablası Özgül Ç.'ye verilen denklik, Sezai Ç.'ye verilmemişti.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber