Kayserili kadınlar yemekteki hünerlerini sergiledi

Kayseri İl Kültür Turizm Müdürlüğü ile Nestle'nin ortaklaşa düzenlediği 'Kayseri'nin Hünerli Elleri Yarışıyor' yöresel yemek yarışmasında kadınların yanı sıra erkekler de marifetlerini sergiledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Haziran 2012 14:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2 erkek yarışmacı börek ve havuçlu kek yaptı.

Mimarsinan Parkı içerisinde düzenlenen yarışmaya 300 başvuru oldu. Sabah saatlerinde yemeklerini alıp parka gelen hanımlar, jüri üyelerini beklemeye başladı. Jüri başkanlığını Serap Soysal'ın yaptığı yarışmada, öğretim üyeleri, lokanta sahipleri ve ünlü otellerin genel müdürleri de jüri üyeliğinde bulundu. Ana yemek, çay saati ve tatlı olmak üzere 3 kategoride düzenlenen yarışmada, jüri birbirinden güzel yemeklerin tadına bakarak birincileri belirlemeye çalıştı.

Çoğunluğu kadınların olduğu yarışmada iki erkek yarışmacının katılması ise dikkat çekti. Emekli Ramazan Öztürk ve memur Mustafa Küçük, hanımlara adeta meydan okudu. Öztürk, yarışmaya su böreği ile katılırken, Küçük ise havuçlu kek ile görücüye çıktı. Küçük, keki yaparken hanımından yardım aldığını belirterek, birinci olmayı çok istediğini söyledi. Yarışmada dereceye girenlere ise mutfak araç gereçleri hediye edilecek.

İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş, yemek yarışmasında birinci olan tatları Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı otellerin menüsüne dahil edilmesi için girişimde bulunacaklarını söyledi. Taymuş, ?Kültür ve Turizm Bakanlığımızın kültür politikası gereği, yöresel yemeklerin ortaya çıkarılması, tanıtılması, gelecek nesillere aktarılarak yaşatılması hedeflerimiz arasındadır. Şehrimizin kültürel değerlerini korumak ve geliştirmek adına bu tarz etkinlikler düzenlemek büyük önem taşımaktadır. Nestlé'nin bir süredir devam ettirdiği Afiyet Olsun Türkiye konseptiyle, ilimizde düzenlediği 'Kayseri'nin Hünerli Elleri Yarışıyor' yöresel yemek yarışması, zengin mutfak kültürümüzün desteklenmesi açısından oldukça anlamlıdır. Düzenlenecek yarışma ile Kayseri ilimizin bu zengin mutfak kültürünü bir kez daha gözler önüne sereceğiz. Bu ve buna benzer yarışmalar neticesinde dereceye giren yemeklerimizin, Kültür ve Turizm Bakanlığı işletme belgeli otel ve restoranların yöresel mutfaklarına dahil edilmesi müdürlüğümüzce önerilerek yerli ve yabancı turistlerin bu lezzetlerle buluşmaları sağlanacaktır." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber