Köy çocuklarına sağlık kontrolü

Sağlıklı nesiller yetiştirmek amacıyla ilköğretim öğrencilerine genel sağlık eğitimi veren Çankaya Belediyesi, 7 köyde 500 öğrencinin genel sağlık, ağız ve diş muayenesini de gerçekleştirdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Haziran 2012 17:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çankaya Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, 2009 yerel seçimleri sonunda Çankaya'ya bağlanarak mahalle olan köylerdeki 500 öğrencinin genel sağlık, ağız ve diş muayanesini yapmasının yanı sıra 20 okulda yaklaşık 4 bin öğrenciye de sağlık eğitimi verdi.

Yeni eğitim-öğretim yılında ulaşabildiği öğrenci sayısını arttırmayı hedefleyen Çankaya Belediyesi'nin deneyimli sağlık personeli, 'Genel Sağlık ile Ağız ve Diş Sağlığı' seminerleri kapsamında, Çankaya ilçesinde yer alan 20 okulda yaklaşık 4 bin öğrenciye sağlık eğitimi verdi.

Sağlığın tanımından, erken ölüm nedenlerine, aids, hepatit, sifilis gibi bulaşıcı cinsel hastalıklardan uyuşturucu madde tüketiminin zararlarına kadar pek çok konunun ele alındığı eğitimlerde, çevre sağlığı ve kişisel hijyen kuralları da görsel sunumlarla anlatıldı.

Ağız ve diş sağlığının öneminin, dişlerin yapısının ve görevlerinin, ağız ve diş sağlığının nasıl korunacağının anlatıldığı seminerlerde diş fırçalamanın ve diş ipi kullanmanın ayrıntıları da gösterildi.

Veteriner hekimler tarafından evcil ve yabani hayvanlara ilişkin bilgilerin de verildiği seminerlerde, sokaklardaki kulağında sarı küpe olan köpeklerin, Çankaya Belediyesi tarafından aşılanmış, bakımı yapılmış köpekler olduğu vurgulandı. Hayvanların oyuncak olmadığının, onların da can taşıdığının vurgulandığı seminerlerde, evde hayvan beslemeye karar verirken çok iyi düşünülmesi gerektiği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber