8 kişi boğuldu 2 kişi kayıp

İstanbul, Bursa ve Tekirdağ'da 8 kişi boğularak hayatını kaybetti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Haziran 2012 18:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Olay öğle saatlerinde Tekirdağ şehir merkezine 13 kilometre uzaklıkta olan turistik belde Kumbağ'da yaşandı. İlk boğulma olayında İstanbul'un Sultanbeyli ilçesinden eğlenmek için Kumbağ'a gelen 15 kişilik arkadaş grubu Gündal Plajı'nde denize girdi. Sahilden açılan grubun 3 üyesi denizin dalgalı olması nedeniyle dalgaların arasında kaldı. Çevredekiler tarafından kurtarılan 23 yaşındaki Erkan Kocadağ tüm müdahalelere rağmen kurtarılmadı. Ölen Kocadağ'ın denizden çıkartılan 20 yaşındaki kardeşi Ramazan Kocadağ'ın tedavisi devam ediyor. Tekirdağ Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Kocadağ'ın hayati tehlikesinin devam ettiği bildirildi. Denizde boğularak kaybolan aynı arkadaş grubundan 13 yaşındaki Ferdi Karakaya'yı arama çalışması devam ediyor. Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Deniz Şubesi dalgıçlar tarafından aramalar denizin dalgalı olması nedeniyle güçlükle sürdürülüyor.

Öte yandan ilk boğulmanın yaşandığı yere 1 kilometre uzaklıkta bulunan Belediye Plajı'nda da bir başka boğulma olayı yaşandı. İddialara göre isimleri 2 arkadaş sahilden denize doğru açıldı. Dalgalara kapılan 2 arkadaştan biri çevredekiler tarafından kurtarıldı. Olay yerinde ilk müdahalesi yapılan şahıs kurtarılamadı. Diğer şahsı ise arama çalışmaları devam ediyor.

Cesedin başında toplanan meraklı kalabalığı jandarma ekipleri güçlükle uzaklaştırdı. Bazı vatandaşların boğulma olayının yaşandığı yerde aldırış etmeden hala denize girmeye devam ettiği görüldü.

Cumhuriyet Savcısı Ercan Başaran'ın olay yerinde inceleme yaptığı esnada belediye plajına giren ve ismi belirlenemeyen bir kişi denizde boğuldu. Vatandaşlar tarafından karaya çıkartılan şahıs tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Kimliği belirlemeyen 2 ölü ve 1 kayıp şahsın kimliğinin belirlenmesi için jandarma ekipleri çalışma başlattı.

Kumbağ beldesinde 2 saat içerisinde meydana gelen 3 ayrı boğulma olayında 3 kişi yaşamını yitirdi, kayıp olan 2 kişinin ise aranmasına devam ediliyor.

İSTANBUL

Alibey barajına serinlemek için giren iki kardeş boğularak hayatını kaybetti.

Sultangazi Mimar Sinan Kent Ormanına arkadaşları ile birlikte pikniğe giden 12 yaşındaki Onur Karagöz ve 14 yaşındaki ağabeyi Güven Karagöz, bir süre sonra sıcaktan bunalarak Alibey barajına girdi. Arkadaşları ile yüzen iki kardeş bir süre sonra gözden kayboldu. Arkadaşlarının ve piknik yapan görgü tanıklarının ihbarı üzerine olay yerine polis, itfaiye ve 112 acil sağlık ekipleri sevk edildi. Polis ve itfaiye ekiplerinden oluşan balık adamlar, suda kaybolan iki kardeşi uzun süre aradı. Kıyıdan 100 metre sonra dibe çökmüş bir şekilde bulunan iki kardeşin boğularak can verdikleri anlaşıldı. Ekipler, suda boğulan kardeşleri botlarla barajdan çıkararak hazır bekleyen ambulanslara kaldırıldı.

Sultangazi ilçesi İsmetpaşa Mahallesi'nde oturdukları öğrenilen iki kardeşin yakınları olayı duyar duymaz baraja geldi. Çocuklarını görmek isteyen aileye bir süre acı gerçek söylenmedi. Daha sonra çocuklarını kaybettiklerini öğrenen aile, olay yerinde büyük bir acı yaşadı. İki kardeşin cenazeleri ambulanslarla adli tıp kurumuna kaldırıldı.

Silivri'de 23 yaşındaki Engin Ay serinlemek için girdiği denizde boğuldu.

Silivri Kumluk mevkii Halkbankası Eğitim Tesisleri önünde arkadaşları ile denize giren 23 Yaşındaki Engin Ay boğularak hayatını kaybetti. Denizde görevli cankurtaranların bulunduğu bölgeden çok uzak olan ve çekilen emniyet dubalarının dışında boğulan genç, çevreden gelen vatandaşlar ve Jet ski ile olay yerine gelen cankurtaranlar tarafından kıyıya çıkarıldı. Sağlık görevlilerinin yaklaşık 30 dakika Kalp Masajı yaptığı genç, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

BURSA

Mudanya'nın Eğerce sahilinde denize giren lise son sınıf öğrencisi Merve Oruç ve yüzücü belgesi olan Murat Tümer boğularak hayatını kaybetti.

Eğerce sahili, lise son sınıf öğrencisi Merve Oruç (17)'un tüm umutlarını söndürürken, evli ve bir çocuk babası yüzücü belgeli Murat Tümer (29) de dalgaların kurbanı oldu. Ailesiyle birlikte serinlemek için Mudanya'nın Eğerce Sahili Değirmen mevkiinde saat 11.00 sıralarında denize giren Merve ve yakınları dalgalara kapılarak gözden kayboldu. Birlikte denize girdiği yakınları kendilerini zor kurtarırken talihsiz genç kız azgın dalgalara yenik düştü. Tüm aramalara rağmen bulunamayan Oruç'un cesedi yarım saat sonra sahile vurdu. Bu yıl Bursa Mesken Kız Meslek Lisesi'nde son sınıfa geçen Oruç'un babasının da Polis Okulu Kolejinde görevli güvenlikçi Mehmet Oruç olduğu öğrenildi. Mudanya Devlet Hastanesinde savcı tarafından yapılan otopsinin ardından genç kızın cesedi Bursa Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

YÜZÜCÜ BELGELİ GENÇ DALGALARA KAPILDI

Eğerce Söğütpınar mevkiinde serinlemek için denize giren Murat Tümen (29), bir anda kayboldu. Dalgaların sürüklediği Tümen'in cesedi, yaklaşık 1 saat sonra 70 metre ileride vatandaşlar tarafından bulundu. Evli olduğu belirtilen Murat Tümen'in 2. derece yüzücü belgesi olduğu öğrenildi. Gencin cesedi, Bursa Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

CANKURTARAN BOTU ŞİKAYETİ

Geçen yıl BEBKA destekli kurulan kurtarma faaliyetli 4 cankurtaran botunun hâla devreye girmemesi vatandaşların tepkisine sebep olurken henüz çok erken olmasına karşın bu bölgede bir hafta içerisinde yaşanan 3. ölümlü boğulma vakaları tedirginliğe yol açtı. Vatandaşlar yetkililerden cankurtaranların bir an önce aktif hale geçirilmesini istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber