Sağlık Bakanlığı Naklen Müfettiş Alacak

14/06/2005 tarihinde yayımladığımız haberde Sağlık Bakanlığının naklen müfettiş alacağını belirtmiş ama naklen müfettiş alacak kurumların sınırlı olduğunu belirtmiştik. Söz konusu bu sınırlama Meclis Genel Kurulunda yapılan düzenleme ile genişletilmiştir. Yapılan yeni düzenlemeye göre sadece Bakanlıklar değil, Bakanlıkların bağlı ve ilgili kuruluşlarında görev alan müfettişler de naklen sağlık Bakanlığına geçiş yapabilecektir. Detay için başlığa tıklayın.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 05 Temmuz 2005 10:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

05/07/2005 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan değişiklik şu şekildedir:

MADDE 8.- 13.12.1983 tarihli ve 181 sayılı Sağlık Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.

GEÇİCİ MADDE 10.- Bakanlıklar ile bağlı ve ilgili kuruluşlarında müfettiş ve Maliye Bakanlığında muhasebat kontrolörü veya bütçe kontrolörü unvanını ihraz edenler Sağlık Bakanlığı müfettişliği kadrolarına, aynı kurumlarda başmüfettiş ve muhasebat baş kontrolörü veya bütçe baş kontrolörü unvanını ihraz edenler ise Sağlık Bakanlığı başmüfettişliği kadrolarına, 18.7.1990 tarihli ve 90/671 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Tüzüğünde belirlenen öğrenim şartını taşımaları kaydıyla bir yıl içinde naklen atanabilirler.

Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Tüzüğünde belirlenen öğrenim şartları ise şu şekildedir:

"Tabib, diştabibi, eczacı, kimya mühendisi, kimyager olmak veya hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, idari bilimler, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden, sağlık idaresi yüksek okulundan veya bunlara denkliği kabul edilmiş yurt içi ve dışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak,"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber