300 evler hak sahiplerine teslim edildi

Şahinbey Belediyesi tarafından dar gelirli ailelere yönelik yaptırılan 300 evlerin anahtar teslimi törenle yapıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Haziran 2012 13:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Serinevler Mahallesi'nde kısa süre içinde yaptırılan 300 evlerin anahtar teslim törenine, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Başkan Yardımcıları Birol Ülger, İlyas Bulduk ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan programda, bir konuşma yapan Başkan Tahmazoğlu, ?Dar gelirli ailelerimize yönelik yapımını tamamladığımız konutların anahtar teslimini yapacağız. Amacımız ev sahibi olma imkanı bulunmayan vatandaşlarımızı konut sahibi yapmaktır. Yaptırdığımız konutları maliyetine vatandaşlarımıza verdik. Vatandaşlarımızı bankayla muhatap etmedik. Konutların finansmanını belediye olarak karşıladık ve 250 vatandaşımız da 8 bin TL peşin 10 yıl vadeyle ayda 250 TL ödeyecek. Belediyecilik hizmeti sadece yol yapmak kanalizasyon işlemleri veya asfalt dökmek değildir. Belediyecilik vatandaşın doğumundan ölümüne kadar daima yanında olmaktır. Bizler çeşitli projelerimizle sürekli vatandaşımızın yanında olmaya gayret gösteriyoruz. Konut projesi alanında da vatandaşlarımızı ev sahibi yapmak için gecemizi gündüzümüze katıyoruz. Konutları almaya hak kazanan vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum? dedi.

Bundan sonraki süreçte de konut yapmaya devam edeceklerini söyleyen Başkan Tahmazoğlu, kurada konut çıkmayan vatandaşların da üzülmemesini isteyerek, ?300 konutlar için 3 bin kişiden fazla müracaat aldık. Bunların 250 tanesini ev sahibi yaptık. Ev çıkmayan 2 bin 750 vatandaşımızda kesinlikle üzülmesi çünkü, bu tür konutları yapmaya devam edeceğiz. Onlar da diğer yapılan konutlara müracaat edebilirler. Çeşitli bölgelerde toplu konut projemizi önümüzdeki yıllarda hayata geçireceğiz. Vatandaşlarımızın ev sahibi olması için elimizden geleni yapacağız? diye konuştu.

Vatandaşlar ise Başkan Tahmazoğlu'na ve ekibine teşekkür ederek, mutlu olduklarını dile getirdiler.

Konuşmaların ardından Başkan Tahmazoğlu, temsili olarak beş vatandaşa evlerinin anahtarını temsil etti. Anahtar tesliminden sonra Başkan Tahmazoğlu ve davetliler kurdele keserek evlerin açılışını gerçekleştirdiler. Açılışın ardından örnek daireyi ve sosyal tesis alnını gezen Başkan Tahmazoğlu, vatandaşların memnuniyetini sorarak sorunlarını dinledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber