Kamyonet sürücüsünün çarpıp kaçtığı hamile kadın öldü, kızı yaralandı

Sakarya'nın Serdivan ilçesinde kamyonet sürücüsünün çarpıp kaçtığı hamile kadın öldü, 3 yaşındaki kızı ise yaralandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Haziran 2012 16:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kazımpaşa Hamitabat Mahallesi'nde yaşayan iki çocuk annesi Ebru Yılmaz (26), kızı Sahra ile komşularının düğün törenine katılmak için evden ayrıldı. Evden 300 metre uzaklıktaki düğün alanına yürüyerek giden anne ve kızına Kurtuluş Caddesi'nde Rıdvan T.'nin kullandığı 54 TU 973 plakalı kamyonet çarptı. Kontrolden çıkan kamyonet, daha sonra park halindeki bir panelvana çarparak durabildi.

Kazada anne Ebru Yılmaz ile kızı Sahra Yılmaz, yaralandı. Kamyonet sürücüsü Rıdvan T. ise kaçtı. Ambulansla Özel Ada Tıp Hastanesi'ne kaldırılan anne Yılmaz, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Kızı Sahra ise özel hastanede yapılan müdahalenin ardından Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Beyin travması geçiren kız çocuğunun sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Ölen kadının akrabası olan Hamitabat Mahallesi muhtarı Aydın Yılmaz, yaptığı açıklamada, ölen yeğeninin 2,5 aylık hamile olduğunu söyledi. Yeğeninin küçük kızıyla birlikte komşularının düğün cemiyetine giderken kaza kurbanı olduğunu anlatan Yılmaz, "Komşumuzun cemiyetine geliyor. Cemiyet alanıyla evin arasın 300 metre. Cemiyet alanına yaklaştıkları sırada araba aşırı süratle gelip yeğenimle kızına çarpıyor. 35 metre fren izi var. Sürücü olaydan sonra kaçmak isterken başka araca daha çarpıyor, arabayı bırakıp kaçıyor. Yeğenim öldü. Üçüncü çocuğa hamileydi. İki çocuğu öksüz kaldı. Kendisi de öksüz ve yetimdi." dedi.

Kaçan sürücünün daha önce başka bir ölümlü kazaya neden olduğu yönünde duyumlar aldıklarını kaydeden Yılmaz, şunları dedi; "Sürücü tanıdığımız biri. Aynı şoför üçüncü kazayı gerçekleştiriyor. Hala ehliyeti cebinde. Böyle katillere araba veriyorlar. Yakalanıp cezasını çekmesini, adaletin yerini bulmasını istiyoruz."

Öte yandan ölen kadının cenazesi hastaneden alınarak evine getirildi. Burada dua okunup helallik alındıktan sonra cenaze Kazımpaşa Merkez Yeni Camii'ne götürüldü. Genç kadının eşi Abdülrauf Yılmaz, cami avlusunda taziyeleri kabul etti. Ebru Yılmaz'ın cenazesi, öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Toprağa verilen kadının 7 yaşında Selanay isimli bir kızı daha bulunuyordu. Jandarma kaçan sürücünün yakalanması için çalışmasını sürdürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber