Mahkeme sit kararını bozdu, köylüler tapularına kavuşmaya başladı

Tapu kadastro çalışmaları sırasında sit alanında kaldığı gerekçesiyle atalarından miras olarak kalan arazilerde kiracı durumuna düşen köylüler, mahkeme kararıyla tapularına kavuşmaya başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Haziran 2012 16:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Balıkesir'in Sındırgı ilçesi Hisaralan, Kepez ve Kıran köylerindeki vatandaşların arazilerine, 2008 yılında yapılan kadastro çalışmaları sırasında 1. derece doğal sit alanı içinde kaldığı gerekçesiyle Maliye hazinesi adına resen tespit ve tescil edildiğinden tapu verilmemişti. Arazileri ellerinden alınan köy sakinleri de mahkemeye başvurmuştu.

Av. Şaban Küçükduyan'a vekaletname vererek 2010 Mayıs ayında, taşınmazlarının değerine göre asliye hukuk ve sulh hukuk mahkemelerinde açılan davalardan sulh hukuktaki köylülerin lehine sonuçlandı. Temyize gönderilen davayı Yargıtay'ın da onamasının ardından bir grup köylü, tapularına kavuştu. Av. Küçükduyan, yaptığı açıklamada, ?İlçemiz Hisaralan, Kepez, Kıran köylülerinin devam etmekte olan, sit alanında kalan tarlalara ait davalarının bir kısmı lehte sonuçlanmış olup kesinleşen kararlar gereği tapular verildi. Diğer davalarda taşınmazların köylülere ait olduğu kararları da Yargıtay tarafından onanmış olup sadece harç yönünden bozuldu. Yargılamalar devam etmektedir.? dedi.

Söz konusu üç köyden toplam 115 kişinin dava açtığı, 50 kişininse parasızlık yüzünden mahkemeye başvuramadığı bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber