Yargıtay'dan Anadolu Ajansına tazminat cezası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Temmuz 2005 16:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, ?kişilik haklarına saldırı? kabul ettiği, bir siyasinin basın toplantısındaki ifadelerini ?ekleme ve yorum yapmadan? yayına koyan Anadolu Ajansı'nı (AA) da sorumlu tuttu.

Genel Kurul, AA'nın da sözleri söyleyen siyasi gibi manevi tazminat ödemesi gerektiğine hükmetti.

Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, ?kişilik haklarına saldırı? kabul ettiği, bir siyasinin basın toplantısındaki ifadelerini ?ekleme ve yorum yapmadan? yayına koyan Anadolu Ajansı'nı (AA) da sorumlu tuttu. Genel Kurul, AA'nın da sözleri söyleyen siyasi gibi manevi tazminat ödemesi gerektiğine hükmetti.

Genel Kurul, yerel mahkemenin, ?AA'nın sorumlu olmadığı? yönündeki görüşüne katılmadı ve direnme kararını bozdu.

Yerel mahkemenin, AA ile ilgili direnme kararında, ?AA, Anayasa ve Basın Kanunu'ndan kaynaklanan haber verme hakkını kullanıp görevini yapmıştır. AA, haberin içeriğini değiştirmediğinden, eylemi kişilik haklarına saldırı niteliği taşımıyor. Basın toplantısındaki sözler, AA tarafından hiçbir ekleme ve yorum yapılmadan servise koyulmuştur? denildi.

Dönemin Anavatan Partisi Grup Başkanvekili Beyhan Aslan, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in AB temsilcisi Karen Fogg'un elektronik postalarını kamuoyuna açıklamasının ardından, 20 Şubat 2002 tarihinde Denizli'de düzenlediği basın toplantısında bu konuyu değerlendirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber