Anadolu'nun renkleri 42 yıla damga vurdu

Çankaya Belediyesi HOY-TUR Halk Dansları Topluluğu, 42 yıllık birikim ve emeğini sahnelediği muhteşem dans gösterisiyle taçlandırdı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Haziran 2012 23:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Anadolu'nun tüm renklerinin sergilendiği "Renkler Halk Dansları" gösterisi ile 42. yaşını kutlayan topluluğu Ankara Ticaret Odası (ATO) Congresium Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda üç bin dans tutkunu yalnız bırakmazken, Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, CHP Çankaya İlçe Başkanı Mehmet Perçin, Çankaya Belediyesi Meclis üyeleri ile başkan yardımcıları da bu görsel şova ortak oldular.

Anadolu'nun dans motiflerini çeşitli yörelerin kültürleriyle birleştiren topluluğun ?Çayda Çıra' gösterisi salonu dolduran izleyicilerden büyük alkış alırken, HOY-TUR Halk Dansları Topluluğu'nun omurgasını oluşturan Yıldızlar, Gençler ve 26 yaş üzeri kategorisinde yer alan 320 dansçının sergilediği Üsküp, Siirt, Antalya, Artvin, Van yöresi oyunları coşkuyu doruğa çıkardı. Ulusal ve uluslararası festivallerde ülkemizi başarıyla temsil eden 5 kıtada 230 festival, 4 bine yakın gösteri ile ulaşılması zor bir rekorun sahibi olan HOY-TUR Halk Dansları Topluluğu'nun Yıldız ve Gençler kategorisindeki dansçıları ilerisi için büyük ümit verdi.

HOY-TUR Halk Dansları Topluluğu Genel Koordinatörü Ersan Emre yönetiminde 24 yörenin dans kültürünü bin 344 saat çalışarak 42. yaşına hazırlanan topluluk, her yıl bünyesine kattığı yeni dansçılarla birlikte önceki yıllarda kazandığı 9 Türkiye birinciliği ve 5 dünya birinciliğine yenilerini katmak için çalışıyor. HOY-TUR'un her yıl bünyesine kattığı genç yaştaki dansçılarla geleceğe ümit verdiğini belirten Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, "Yoğun ve özverili çalışmayla Anadolu'nun renklerini en güzel melodilerle halk danslarını harmanlayıp buraya taşıyan ekibe sonsuz teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Başarılı bir performans gösteren HOY-TUR Halk Dansları Topluluğu'nu kutlayan Tanık'a küçük dansçılar yoğun ilgi gösterdiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber