Bursa, genişletilen caddelerle rahatlıyor

Bursa merkez Osmangazi Belediyesi, şehir merkezindeki trafik sıkışıklığını caddeleri genişleterek aşıyor. Alemdar Mahallesi'nde kamulaştırdığı 15 binayı yıkan Osmangazi Belediyesi, Nilüfer Caddesi'ni de genişletti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Haziran 2012 11:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, yıkım yapılan caddedeki çalışmaları inceledi. Vatandaşlarla konuşan Dündar, çalışmanın önemini anlattı. Yapılanın kentsel dönüşümün küçük bir örneği olduğuna dikkat çeken Dündar, ilçenin değişik noktalarında kentsel dönüşüm çalışmaları yaptıklarını ifade etti.

"15 BİNA KAMULAŞTIRILARAK YIKILDI"

Dündar, 15 binanın bir kısmının çıkmaz sokakları açmak için bir kısmının da yeşil alan yapılması için yıkıldığını ve çalışmaların devam ettiğini kaydetti. Dündar, şu bilgileri verdi: ?Kentsel dönüşümün bir kısmı da caddelerin genişletilmesi şeklinde oluyor. Bugün burada Dr. Sadık Ahmet Caddesi ile Nilüfer Caddesi'nin kesiştiği noktada hem kavşak düzenlemesi hem de caddenin genişletilmesi çalışmasını yürütüyoruz. Burada 15 bina kamulaştırılarak yaklaşık 4 bin metrekarelik yer elde edildi. Bunları yıkarak trafik yoğunluğunun azaltılmasını amaçlıyoruz.?

Çalışmaların devam edeceğini ve Büyükşehir Belediyesi'nin caddenin devamında yaptığı 30 metrelik yerle birleşeceğini anlatan Dündar, ?Bu bölgelerimiz genelde sıkışık bölgelerimiz. Caddenin olmadığı ulaşımın sıkıntılı olduğu yerler. Bu vesile ile yolları genişleterek ulaşım akslarını rahatlatmış oluyoruz.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber