Kur'an kurslarında fahri öğreticiler de görev alıyor

Adana Müftüsü Arif Gökce, bu yıl Yaz Kur'an Kursları'nda 20?25 öğrenciye denk gelebilecek şekilde bir imam?hatip ayarladıklarını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Haziran 2012 12:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana Müftüsü Arif Gökce, bu yıl Yaz Kur'an Kursları'nda 20?25 öğrenciye denk gelebilecek şekilde bir imam?hatip ayarladıklarını söyledi. İl ve ilçelerdeki bin 300 cami ile 243 Kur'an Kursu'nda eğitimlerin başladığını hatırlatan Gökce, bu hizmetlerde eksikliği hissedilen kadroların fahri din görevlileri ile giderdiklerini kaydetti. İlçe müftülüklerinin bildirdikleri listeler üzerinde tatil döneminde değerlendirilmek amacıyla imam hatip lisesi, hafız, ilahiyat fakültesi mezunlarına yönelik çağrıda bulunduklarını dile getiren Gökce, ?Müracaat eden bin 54 kişiyi 10 gün boyunca seçmelere aldık. Bunlardan yeterlilik belgesi olan 282 şahsı kabul ettik. Ayrıca 85 puan alan 74 kişiyi 3 günlük seminere aldık. Seminerde İstanbul'dan öğretim üyeleri ders verdi. Çok yararlı geçen program sonrası fahri Kur'an öğreticilerini kurslarda görev almak üzere ilçelere gönderdik.? dedi.

Bu sezon bir başka güzelliği yaşadıklarını ifade eden Gökce, cami ve Kur'an Kursları'nın yanında ihtiyaç duyulan yerlerde bu eğitimin okullarda da sunulabileceğini belirtti. Valilikle yaptıkları protokol kapsamında okulların dersliklerini kullanabileceklerine işaret eden Gökce, milli ve manevi değerlerine bağlı nesillerin yetişmesi için tüm imkanları seferber ettiklerini belirtti. Adana'da bunaltıcı sıcaklar nedeniyle yayla ve denizlere gitmek zorunda kaldığına dikkat çeken Gökce, bu handikabı aşmada anne babalara ve din görevlilerine büyük sorumluluk düştüğünü vurguladı. Özellikle cami ve Kur'an Kursları'ndaki personelin meseleye canı gönülden sarılmasını isteyen Gökce, şunları söyledi: ?Bizim en çok üzerinde durduğumuz konu budur. Bunda zorlanıyoruz. Biz ne kadar istersek isteyelim, bazen şartlar bizim talebimizin hilafına yüzde 100 gerçekleşmeyebilir. Hafta için her gün her yaştan öğrencinin katılabileceği ve günde 3 saat eğitim yapılacak kurslarda, Kur'an-ı Kerim, ibadet, siyer ve ahlak gibi dinî içerikli derslerin yanı sıra sosyal ve kültürel etkinlikler de gerçekleştirilecek. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yaz kurslarına katılacak öğrencilere dağıtılmak üzere çeşitli kitaplar da hazırlandı.

Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da ücretsiz olarak öğrencilere ulaştırılacak kitaplar arasında ?Elif-Bâ, Dinimizi Öğreniyorum' serisi ve ?İnteraktif CD destekli Tecvitli Kur'an-ı Kerim Elif-Bâsı' da yer alıyor. İlimizde Yaz Kur'an kurslarında engelli kardeşlerimiz içinde çalışmalarımız devam etmektedir.? Yaz kurslarına katılan çocukların çeşitli eğlencelerle, güzel vakit geçirerek tatil havasında Kur'an öğrenmelerinin hedeflendiğini ifade eden Arif Gökce, kursların 3 ayrı dönem şeklinde verileceğini ve 17 Ağustos 2012'te sona ereceğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber