DSP Lideri Türker: Zana konuştu terör patladı

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, Leyla Zana konuştuktan sonra terör olaylarında bir patlama yaşandığını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Haziran 2012 14:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Partisinin il kongreleri öncesinde Anadolu turuna çıkan Masum Türker, DSP Samsun İl Başkanlığı'nda partililerle buluştu. Türker, burada basın toplantısı düzenledikten sonra partilerle toplantı yaptı. Terör örgütü PKK'nın saldırılarına yeniden başladığını belirten Türker, şehit olan 8 Mehmetçik'e Allah'tan rahmet, Türk Milleti'ne de başsağlığı diledi. Türker, ?BDP'li Leyla Zana, ?Terörü Başbakan çözer' sözüyle çözümün birinci adımını söyledi. Ardından da terör patladı. Bu, ilk adımın yeterli olmadığı demektir. Yani Abdullah Öcalan'ı göz hapsinde bırakmak yeterli değil demek istiyorlar.? şeklinde konuştu.

Terörün çözümü konusunda AK Parti-CHP'nin yaptığı ittifakı değerlendiren Masum Türker, şöyle konuştu: ?Bu konudaki siyasi birliktelikte de samimiyet yok. Önce uzmanların konuşup konuyu bir yere getirmesi lazım ki siyasi parti liderleri bunu ortaya atsın. Bir taraf konuşmadan, değerlendirmeden medyaya ben çözüyorum diye çıkarsan işi çözmemek demektir. Bu açılım programına benziyor. Davulla zurnayla açılım yaptılar çözülmedi. Davul zurna yerine görüşmelerle çözüm aransaydı ve 'gelin çözümü beraber açıklayalım' deselerdi çözülürdü. Kimse başkasının üstün olmasını istemez siyasette."

Başbakan Erdoğan'ın Türkçe Olimpiyatları kapanış töreninde Amerika'da bulunan Fethullah Gülen Hocaefendi'ye yurda dönme çağrısı ve Hocaefendi'nin cevabını değerlendiren DSP Lideri Türker, ?Sayın Gülen'in Türkiye'ye gelmesinden de büyük yarar var. Biz parti olarak gelmesini istiyoruz. Bunu çok kez de söyledim.? dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin soruları cevaplayan DSP Genel Başkanı Türker, ?İki yıl boyunca Sayın Gül Cumhurbaşkanı'dır. Cumhurbaşkanlığı seçimine de günün koşulları yön verecek. Ya Sayın Gül ya tekrar aday olabilir ya da Cumhurbaşkanı Tayyip Bey olacaksa Abdullah Gül de partinin başına geçecekse 2014'de genel seçim var demektir. Ama benim ikisi de gönlümden geçmiyor. Gönlümden kendim geçiyor. Bir parti genel başkanının gönlünden kendi partisi ve kendisi geçer.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber