Ankara'da yerel idareciler 12 ay sürecek seminerlerle AB'ye hazırlanıyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin, Avrupa Birliği Bakanlığı ve Ankara Valiliği ile ortaklaşa yürüttüğü 'Ankara AB'ye Hazırlanıyor' projesinde ?Avrupa Kültür Programı' başlığındaki toplantılar İl Milli Eğitim Müdürlüğü Strateji Geliştirme (Ar-Ge) Bölümü Toplantı Salonu'nda sürüyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Haziran 2012 14:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

12 ay sürecek proje ile Büyükşehir Belediyesi koordinasyonunda Ankara'daki tüm yerel yönetimlerin AB konusunda teknik ve uygulama kapasitelerinin artırılması hedefleniyor. Bu kapsamda Başkent'teki yerel yönetim kurumlarına yönelik proje hazırlama eğitimleri yapılıyor. Yerel yönetim kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığı toplantılarda, proje bilgisi olan katılımcılara nasıl proje hazırlanacağı anlatılıyor ve başarılı projelerin ortaya çıkması amaçlanıyor.

Ankara AB'ye Hazırlanıyor projesinin eğitim sürecinde, Ankara'nın tüm yerel idarecileri, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı koordinasyonunda, Ankara Valiliği'nin işbirliğinde Avrupa Birliği Bakanlığı'nın Avrupa Birliği müktesebatı ve uyum süreci ile fonlar hakkında düzenleyeceği eğitimlere katılıyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri, kaymakamlıklar, Ankara Valiliği'ne bağlı il müdürlükleri ve Ankara İli Avrupa Birliği Uyum Danışma ve Yönlendirme Kurulu üye kuruluşlarının katıldığı eğitimlerle Ankara, Avrupa Birliği'ne bir adım daha yakınlaşıyor. Özellikle yerel yönetimlerin AB standartlarında çalışmasını sağlayabilmenin amaçlandığı eğitimlerle 'müktesebatın yerel düzeyde doğru ve etkili uygulanabilmesi, yerel yönetimlerin ve yerelde hizmet veren kurumların Türkiye'nin AB'ye katılım sürecini destekler nitelikte hareket edebilmeleri ve AB'nin bu süreçte sunduğu fırsatların iyi şekilde değerlendirmeleri' gibi konularda yerel idareler daha da güçleniyor.

ANKARA'DA EN İYİ AB PROJESİ YARIŞMASI

Proje kapsamında yerel idarelerden gelecek personele yönelik çevreden tarıma, ulaştırmadan enerjiye, kamu alımlarından sosyal politika ve istihdama kadar çeşitli başlıklarda seminer düzenlenecek. Ankara ilinde yerel yönetimler tarafından uygulanmış veya uygulanmakta olan projelerin sürdürülebilirlik, en iyi uygulama ve en iyi etki gibi kategorilerde jüri tarafından değerlendirileceği 'Ankara İli En Başarılı Proje' yarışması gerçekleştirilecek.

Proje sonunda Ankara ilinde uygulanmış veya uygulanmakta olan AB tarafından finanse edilen projeler derlenerek 'Ankara İlinde Desteklenen AB Projeleri' adı altında bir yayın hazırlanacak. Buna ek olarak, yerel yönetimlerin genel AB terminolojisi hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamak amacıyla 'Temel AB Terimleri' kitapçığı oluşturulacak. Avrupa Birliği Bakanlığı yetkililerinin program dahilinde vereceği kapasite artırma eğitimlerine Ankara Büyükşehir Belediyesi ev sahipliği yapacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber