Hava Kuvvetleri Komutanı Erten: Katılımınızdan dolayı şükranlarımı sunuyorum

Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın Konya 3. Ana Jet Üssü'nde düzenlediği yerli ve yabancı katılımcıların da bulunduğu Anadolu Kartalı Eğitim Tatbikatı ve Türk Yıldızları Akrobasi Timi'nin 20. kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen Basın Günü'nde yıllar sonra bir ilke imza atıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Haziran 2012 18:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Daha önce, Genelkurmay Başkanlığı'nın etkinliklerine katılmasına izin verilmeyen basın kuruluşları da etkinliğe davet edildi.

Etkinliği takip edecek basın mensupları, sabah saat 08.00'da Konya 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanlığı nizamiyesine geldi. Buradan askeri otobüslere bindirilen basın mensupları, etkinliğin yapılacağı alana götürüldü. Etkinliği 57 yerli basın mensubunun yanı sıra 21 yabancı gazeteci de takip etti.

Türk Yıldızları'nın tanıtım filminin izlenmesiyle başlayan programda konuşan Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten, ?Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ayrılmaz parçası, Türk Hava Kuvvetleri'nin tarihsel önemi olan bu töreni katılımlarınızla daha anlamlı hale getirdiğiniz Anadolu Kartalı 2012?2 Tatbikatı'na, bu önemli günümüzde bizleri yalnız bırakmayan ve şu anda aramızda bulunarak gücümüze güç katan önceki Hava Kuvvetleri komutanlarımıza şükran ve saygılarımı sunuyorum. Bugün aynı zamanda Anadolu Kartalı Tatbikatı'nın Seçkin Gözlemci Günü. Bu vesileyle Birleşik Arap Emirlikleri Hava Kuvvetleri Komutanı, İtalya, Ürdün, Pakistan, Suudi Arabistan Hava Kuvvetleri ve NATO kuvvetlerine teşekkürlerimi sunuyorum.? dedi.

Orgeneral Erten, vatan uğruna canlarını feda eden bütün şehitler ile geçen mart ayında şehit olan Türk Yıldızları Pilotu Yüzbaşı Ümit Özer için ?Evladımız Yüzbaşı Ümit Özer'i bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum.'' ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından 7 uçakla gerçekleştirilen Türk Yıldızları gösterisini şehit aileleri ile basın mensupları da ilgiyle izledi. Uçuşların tamamlanmasının ardından pilotlar yere inerek protokolü selamladı. Daha sonra Türk Yıldızları 20. yıl sertifikalarını Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten ile Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Murat Bilgel'in elinden aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber