Özdağ: Öcalan'ın ev hapsi değil daha ağır bir ceza ile cezalandırılması konuşulmalıdır

AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, "İçeride yeni suçlar işlemeye devam eden Öcalan'ın yeniden yargılanma şartları doğmuştur" dedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Haziran 2012 19:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti'li Özdağ yaptığı yazılı açıklamada, hükümetin sosyal barışı sağlamak maksadıyla yaptığı her çabanın belli çevreler tarafından bir zaaf olarak nitelendirilmekte olduğunu belirterek, "Terör örgütü kışkırtılarak sözde Kürdistan'ın kurulmasına az bir süre kaldığı ifade edilmektedir. Bu tür beyanlar terör örgütünün silahına mermi sürmektir. Daha çok kan akıtılması için çaba sarf etmektir. Türkiye Abdullah Öcalan'ın ev hapsini değil, daha ağır bir ceza ile cezalandırılmasını konuşmalıdır. İçeride yeni suçlar işlemeye devam eden Öcalan'ın yeniden yargılanma şartları doğmuştur. Askerlerimize saldıranlar ve saldırtanları, bu saldırıdan rant devşirenleri lanetliyorum. Ne demokrasiden, ne de terörü ezmekten vazgeçmeyeceğiz. Terör örgütü ile mücadele en etkin ve kararlı bir şekilde devam edecektir. Terörü lanetliyoruz. Terörün son bulması için gereken her türlü tedbir alınacak Bu manada bütün siyasi unsurlardan da samimi davranmalarını istiyoruz. Bu acı hepimizin acısı. Bugün Mehmetçiklerimizin şehit olması bu acımızı daha da büyütmüştür. Şehit olan kahraman askerlerimize Allah'tan rahmet. Ailelerine ve aziz milletimize başsağlığı ve sabırlar diliyorum? ifadelerini kullandı.

"PKK TERÖRÜ DEMOKRASİ DEĞİL, İHANET SORUNUDUR"

PKK terörünün bir demokrasi sorunu değil bir ihanet sorunu olduğunu kaydeden Özdağ, "Eğer terör bir demokrasi sorunu olsaydı, son yıllarda yapılan düzenlemelere paralel olarak terör olaylarının azalması gerekirdi. PKK ve onun siyasal destekleyicileri sadece askerlerimizin değil, dağa çıkarttıkları güney-doğulu gençlerin de katilleridir. Kardeş kanı dökenler, tarih boyunca döktükleri kanda boğulmuşlardır. Bugün de boğulacaklardır? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber