Yargıtay üyesi bunu yaparsa

Yargıtay 7. Ceza Dairesi üyesi Birsen Karakaş, 2008'de yapılan toplantıda alınan yasadışı kaydı, yıllar sonra delil olarak mahkemeye sununca açtığı dava reddedildi.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 20 Haziran 2012 08:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YARGITAY 7.Ceza Dairesi üyesi Birsen Karakaş'ın, bazı yüksek yargıçlar hakkında açtığı tazminat davasında ?gizli kayıt? skandalı ortaya çıktı. Karakaş'ın 2008 yılında yapılan Adalet Akademesi Genel Kurul toplantısındaki konuşmaları katılımcılardan habersiz olarak kayda aldığı ve çoğu sonradan Yargıtay üyesi olan 5 yüksek yargıç hakkında tazminat davası açtığı saptandı. Yargıtay 7.Ceza Dairesi üyesi Birsen Karakaş'ın Danıştay 13.Daire üyesi Nizammetin Kalaman, Yargıtay 4.Hukuk Dairesi üyesi Ali Kaya, Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanı Ahmet Fırat, Yargıtay 9.Hukuk Dairesi üyesi Cevdet İlhan Günay ve Adalet Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanı Özcan Kaya hakkında açtığı tazminat davası Yargıtay 4.Hukuk Dairesinin önüne geldi. Daire, Karakaş'ın davalılar hakkında açtığı 30 bin TL tazminat talebini reddeden yerel mahkeme kararını onadı.

Konuşmalar CD'de yer aldı

Karakaş, 18 Nisan 2008'de yapılan Adalet Akademisi Genel Kurulu'na gelen imzasız bir ihbar mektubunun gündeme konulmasının ?Akademik kariyerinin tartışmaya açılması? olarak değerlendirerek, Divan Başkanlığına seçilen Günay başta olmak üzere diğer davalılar hakkında davacı oldu. Ankara 10.Asliye Hukuk Mahkemesi'ne verilen şikayet dilekçesinde, söz konusu mektupta kendisinin yazdığı kitabın ?intihal? olduğunun yer aldığı belirtildi. Karakaş, Genelkurulda yapılan toplantılarda hakim ve savcılara ?Meslek Etiği? dersi vermesi ve kitabın intihal olduğu suçlaması yapılmasının kişilik haklarına saldırı olduğunu ifade etti.

Dilekçede, Genel Kurul'da yapılan konuşmaların yer aldığı CD'nin mahkemeye delil olarak sunulduğu yer aldı. Dilekçedeki en çarpıcı kısım ise Karakaş'ın, kendisi hakkında imzasız ihbar mektubunun hukuken bir geçerliği bulunmadığını belirterek, hukuka aykırı olarak tutulan ses kayıtlarını delil olarak sunması oldu. Tazminat davası 3 Mart 2010'da Ankara 10.Asliye Hukuk Mahkemesi ardından da Yargıtay 4.Hukuk Dairesi'nce reddedildi. LÜTFİ KAPLAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber