Yeni döneme yeni kampüs

İstanbul Ticaret Üniversitesi (İTİCÜ), 2012-2013 öğretim yılında Haliç-Sütlüce Kampüsü'nü hizmete açmaya hazırlanıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Haziran 2012 11:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Daha önce Moda ve Tasarımcılık, Havacılık Yer Hizmetleri Yönetimi ve Hava Lojistiği gibi programlar başlatarak geçtiğimiz eğitim döneminde Mücevherat Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümlerine ilk kez öğrenci kabul eden İTİCÜ, 2012-2013 öğretim yılında Haliç-Sütlüce Kampüsü'nü hizmete açmaya hazırlanıyor.

Öğrencilere teknoloji bazlı, simülasyon destekli eğitim ve öğretim hizmeti sunacak altyapıları hazırlayan İTİCÜ, Erasmus programları yanında birçok üniversite ve kuruluşla iş birliğini de çeşitlendirerek komşu ülkelerle ilişkilerini güçlendirme girişimlerine hız verdi.

Öte yandan 'girişimci üniversite' projesinin uygulandığı İTİCÜ'de ulusal ve küresel ticarette eğitim-öğretim, araştırma ve uygulama yapan Dış Ticaret Enstitüsü de bulunuyor.

İstanbul Ticaret Üniversitesi'nin kuruluş amacında uygulamalı bilgi ve becerilerin gelişim merkezi olması düşüncesinin çok net şekilde vurgulandığına dikkat çeken Rektör Nazım Ekren, ?Dünyanın önemli meslek kuruluşlarından İTO'nun ihtiyaçlarına uygun bir akademik veya uygulamaya yönelik yönümüzün de olması gerekli. Bu çerçevede Türkiye'de ilk defa 4 yıllık bir Uygulamalı Bilimler Fakültesi kurulması için süreci başlattık? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber