Adli Tıp Kurumu görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavı açtı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 20 Haziran 2012 15:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SINAVIN ADI

Adalet Bakanlığı Adli Tıp Kurumu Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavları

SINAV ÜCRETİ

Aday; 165 (yüzaltmışbeş) TL KDV dahil sınav ücretini 02 Temmuz 2012 ? 17 Temmuz 2012 tarihlerinde; Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü (YEĞİTEK) Döner Sermaye İşletmesi'nin T.C. Ziraat Bankası Ankara Beşevler Şubesi, Türkiye Vakıflar Bankası Ankara Merkez Şubesi veya Türkiye Halk Bankası Küçükesat Şubesinden herhangi birisine ?Kurumsal Tahsilat Programı? aracılığı ile yatıracaktır.

SINAV BAŞVURUSU

Sınav ücretini yatıran adayların elektronik başvuruları Adli Tıp Kurumu Başkanlığı tarafından 02 Temmuz 2012 ? 17 Temmuz 2012 tarihleri arasında www.meb.gov.tr adresinden yapılacaktır.

Adaylar, sınav giriş belgesini 20 Temmuz 2012 tarihinden sonra www.meb.gov.tr internet adresinden aldıktan sonra bağlı bulundukları kurumlarına onaylatacaklardır.

SINAV YERİ

İSTANBUL

SINAV TARİHİ, GÜNÜ VE SAATİ

Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavları 29 Temmuz 2012, Pazar günü, Saat: 10.00'da yapılacaktır.

SINAV UYGULAMASI

Görevde Yükselme Sınavında 100 soruluk çoktan seçmeli (dört seçenekli) testlerden oluşan A ve B soru kitapçığı kullanılacaktır.

Görevde Yükselme Sınavı 110 dakika sürecek, tek oturum olarak uygulanacaktır

Unvan Değişikliği Sınavında ise 50 soruluk çoktan seçmeli (dört seçenekli) testlerden oluşan A ve B soru kitapçığı kullanılacaktır.

Unvan Değişikliği Sınavı ise 60 dakika sürecek, tek oturum olarak uygulanacaktır.

Adaylar, sınav giriş belgesi ve özel kimlik belgelerinden birisi (nüfus cüzdanı, sürücü belgesi veya pasaport) ile sınava gireceklerdir.

Sınav Giriş Belgesi ile özel kimlik belgesi yanında bulunmayan adaylar ve yanlarında cep telefonu bulunan adaylar kesinlikle sınava alınmayacaktır.

Sınav soru ve cevap anahtarları 30 Temmuz 2012 tarihinde http://www.meb.gov.tr internet adresinden yayımlanacaktır.

Adayların sınav sonuç bilgileri 10 Ağustos 2012 tarihinde Adli Tıp Kurumuna teslim edilecek aynı gün http://www.meb.gov.tr ve http://www.atk.gov.tr internet adresinden yayımlanacaktır.

Sınav binasında sigara içenler hakkında ilgili kanun gereğince işlem yapılacaktır.

ÖZÜRLÜ ADAYLAR SINAV UYGULAMASI

Sınav sırasında tedbir alınmasını gerektirecek herhangi bir özür durumuna sahip olan aday/adaylar var ise, adaya ait sağlık kurul raporunun, özürlü kimlik kartının kurum onaylı örneği veya adayın özür durumunun resmi olarak işlenmiş olduğu nüfus cüzdanı örneğinin herhangi birinin bir nüshasını bağlı bulunduğu kuruma teslim edecek ve aday elektronik başvuru ekranından ?özür durumu? ve ?almak istediği hizmet? ile ilgili uygun olan kutucuğu işaretleyecektir.

Beyan edilen özür durumunun doğruluğundan başvuruyu yapan aday, raporun geçerliliğinden ise ilgili kurum sorumlu olacaktır.

SINAV KONULARI

Görevde yükselme sınavında uygulanacak sınav soru kitapçığında yer alacak 100 (yüz) sorunun %40'ını ( 40 soru) aşağıda belirtilen konulardan hazırlanacaktır.

A. TC Anayasası (I. Genel Esaslar, II. Temel Hak ve Ödevler, III. Devletin Temel Organları),

B. Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi, Ulusal Güvenlik

C. Devlet Teşkilatı İle İlgili Mevzuat

D. 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu ve İlgili Mevzuat

E. Türkçe, Dilbilgisi ve Yazışmayla İlgili Kurallar

F. Halkla İlişkiler

G. Etik Davranış İlkeleri

Sınav soru kitapçığında yer alacak 100 (yüz) sorunun %60'ını( 60 soru) ise Adli Tıp Kurumu tarafından ?Görev Alanları ve Atama Yapılacak Görevin Niteliği? ile ilgili konulardan hazırlanacaktır.

Unvan Değişikliği sınavında uygulanacak sınav soru kitapçığında yer alacak 50 soru dağılımları aşağıdaki gibidir.

SIRA NU SORU DAĞILIMI SORU SAYISI
1 GÖREV ALANLARI (ALAN BİLGİSİ) 40
2 ATK'NIN YAPISI VE KURUM MEVZUATI (ORTAK KONULAR) 10

SINAVIN DEĞERLENDİRİLMESİ

Değerlendirme grup numaraları aşağıda tabloda belirtildiği gibidir.

Görevde Yükselme Sınav Grupları

GRUP NU GRUP ADI

1 Hukuk Müşaviri

2 Memur

3 Emanet Memuru

Unvan Değişikliği Sınav Grupları

GRUP NU GRUP ADI

1 Laborant

2 Teknisyen Bilgisayar

3 Teknisyen Elektrik

4 Teknisyen Makine Ressam

5 Teknisyen Makine

6 Fizikçi

7 Kimya Mühendisi

8 Kimyager

9 Biyolog

DEĞERLENDİRME

Sınava giren adayın cevap kâğıdı 2 (iki) adet optik okuyucu tarafından çift kontrol sistemiyle okutulacaktır.

Sınava giren tüm adaylar için [Puan = (Doğru Sayısı / Soru Sayısı) x 100] formülü kullanılarak başarı puanı hesaplanacaktır.

Sınavda yer alan her soru eşit puan ağırlığına sahip olacaktır.

Değerlendirme 100 puan üzerinden yapılacak, doğru cevaplar dikkate alınarak 70 ve üzeri puan alan aday başarılı sayılacaktır.

Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun komisyon kararı ile belirlenmesi sonucunda soru/sorular iptal edilmeyecek, hatalı olan soru/soruların doğru şık/şıkları dikkate alınmak suretiyle değerlendirmeye bu soru/sorular dâhil edilecektir.

Değerlendirme sırasında hatalı soru/soruların çıkması durumunda hatalı bulunan soru/sorulara tekabül eden puanlar eşit şekilde diğer sorulara dağıtılır. Ancak soruların yüzde beşinden fazlasının hatalı olduğunun tespit edilmesi hâlinde, hata bulunan sınav grubunun sınavı iptal edilir ve en kısa sürede yeni sınav yapılır.

İLETİŞİM ve DUYURU

Sınavla ilgili bilgilendirmeler ve iletişim için adaylar MEB İletişim Merkezi Alo ?147? numaralı telefonundan yararlanabilecektir.

SINAV İTİRAZLARI

Adaylar; sınav sorularına ve uygulamasına ilişkin itirazlarını, soru ve cevap anahtarlarının www.meb.gov.tr internet adresinde yayımlanmasından itibaren en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ATK'ya yapabileceklerdir. Sınav uygulamasına ilişkin itirazlar YEĞİTEK'e gönderilecektir, YEĞİTEK bu itirazları 5 (beş) gün içerisinde inceleyip sonuçlandırarak ATK'ya bildirecektir. sınav sorularına ilişkin itirazlar ise ATK tarafından cevaplandırılacaktır.

Görevde Yükselme Sınavında sorulacak ?Görev Alanları ve Atama Yapılacak Görevin Niteliği? ile ilgili konulara ait (%60'lık dilim) 48 sorunun tamamına ilişkin itirazları ATK inceleyip sonuçlandıracaktır.

Unvan Değişikliği Sınavı sorularına ilişkin itirazların tümü ATK tarafından değerlendirilerek, sonuçlandırılıp adaya bildirilecektir.

İtirazlara yönelik tüm sonuçlar adaylara ATK tarafından bildirilecektir.

Sınav sonuçlarına ilişkin itirazlar, sonuçların ilan edildiği tarihten itibaren en geç 5 (beş) iş günü içerisinde ATK'ya yapılacaktır. ATK bu itirazları YEĞİTEK'e gönderecektir. YEĞİTEK bu itirazları 10 (on) gün içerisinde inceleyip sonuçlandırarak ATK'ya bildirecektir. YEĞİTEK'e gelen evrak kayıt tarihi geçerli olacaktır.

Adaylar, itiraz başvurularını YEĞİTEK Döner Sermaye İşletmesinin T.C. Ziraat Bankası Şubesi Beşevler/ANKARA, Türkiye Vakıflar Bankası Ankara Merkez Şubesi ve Türkiye Halk Bankası Küçükesat Şubelerinden herhangi birine, ?Kurumsal Tahsilat Programı? aracılığı ile 10 (On TL KDV Dahil) itiraz ücreti yatırarak alınan banka dekontu ve sınav adının yazılı olduğu dilekçe ile yapacaklardır.

Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar ile adayın T. C. kimlik numarası, imza, adres ve dekontu olmayan dilekçeler ile faksla yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.

Başvurusu ya da sınavı geçersiz sayılan, sınava girmeyen, sınava alınmayan ya da sınavdan çıkarılan, adayların bu konuyla ilgili itiraz başvuruları dikkate alınmaz. Ancak; adayın kendi kusuru dışında idari bir sebeple sınava girememesi durumunda sınavın ait olduğu yıl içinde banka dekontu ile başvuruda bulunduğu takdirde kendisine ücret iadesi yapılabilecektir. Ücret iadesi alabilecek adaylar Millî Eğitim Bakanlığının resmî internet sitesinden sorgulatma yoluyla durumlarını öğrenebileceklerdir.

Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber