Ziraatçilerden Tarsim'e ödül

Türkiye Ziraatçılar Derneği (TZD)'nin verdiği geleneksel ödüller sahiplerini buldu. Gür Kent Otel'de yapılan '63. Kuruluş Yıldönümü ve Geleneksel TZD Ödül Töreni'nde Tarım Sigortaları Havuz İşletmesi AŞ (Tarsim) de ödüle layık görüldü.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Haziran 2012 20:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tarsim'in ödülünü Tarsim Ankara Bölge Müdürü İsmail Elmas aldı.

Ödül töreninde bir konuşma yapan Türkiye Ziraatçılar Derneği Genel Başkanı İbrahim Yetkin, Türkiye'de toprak bölünmesi, sulama gibi birtakım sorunları olduğunu öne sürdü. Çiftçinin örgütlenemediğini ifade eden Yetkin, kooperatifleşme konusunda sıkıntılar olduğunu bildirdi.

Daha sonra yapılan törenle ödüle layık görülen kişi ve kuruluşlara ödülleri verildi. Törende Tarsim'in ödülünü alan Ankara Bölge Müdürü İsmail Elmas, konuşmasında Orta Anadolu'da yaşanan erozyona dikkat çekti. 2008 yılında mart ve nisan ayında Orta Anadolu'da çok büyük fırtınalar yaşandığına işaret eden Elmas, "Cihanbeyli'ye gittiğimde gerçekten korktum. Şimdi o erozyon bu seneden zuhur etti. Ben o zaman bu durum 5-6 yıl içerisinde Ankara'ya geleceğini düşündüm. Ve bu erozyon Ankara'ya kadar geldi. Mutlaka bunun tedbiri alınmalı. Erozyonla oluşabilecek toprak kayıplarının önlenmesi lazım." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber