Sakarya'ya hafif raylı sistem kazandıracak projenin protokolü imzalandı

Türkiye Devlet Demiryolları ile Sakarya Büyükşehir Belediyesi arasında şehir içi raylı sistem projesinin 1'inci etabı için protokol imzalandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Haziran 2012 20:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Protokol, Türkiye Vagon Sanayii A.Ş (TÜVASAŞ)'nin Bulgaristan Demiryolları için ürettiği vagonların teslim töreninde imzalandı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın katıldığı törende, TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman ve Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu tarafından imzalanan protokole göre, TCDD Genel Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi'ne üç takım tren seti tahsis edecek.

Ayrıca, Büyükşehir Belediyesi, Adapazarı, Yeni Terminal, Arifiye arasında hizmet verecek olan raylı sistem üzerinde 5 adet yeni ara istasyon yapacak. Tren setleri klimalı, engellilere uygun, modern ve son derece konforlu araçlar olacak. Tren setlerine bisikletle de binişler yapılabilecek ve Büyükşehir Belediyesi Akıllı Kart Uygulaması Sistemi (Kart54) trenlerde geçerli olacak.

Tren setlerini TCDD'nin makinistleri çalıştıracak ve tren trafiğinin takibi TCDD'de olacak. İstasyonlardaki turnike, ücret toplama, güvenlik, temizlik ve halkla ilişkiler hizmetleri Büyükşehir Belediyesi tarafından yönetilecek. İmzalanan protokole göre, Büyükşehir Belediyesi, hattın kullanımı ve araç tahsisi için TCDD'ye kira ödeyecek.

2012 YILI İÇİNDE HİZMETE GİRECEK

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, şehir içi raylı sistemin 2012 yılı içerisinde vatandaşların hizmetine sunulacağı belirtildi. Protokolle ilgili açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Toçoğlu, ?Şehir içi raylı sistem projemizin 1'inci etabını hayata geçiriyoruz. Desteklerinden ötürü, Bakanımız Binali Yıldırım'a ve TCDD Genel Müdürümüz Süleyman Karaman'a çok teşekkür ediyoruz. Ulaşım Master Planımızın öngördüğü şekilde şehir merkezi ve Yenikent arasında raylı sistem 2'nci etap çalışmamızı hayata geçirmek için de çalışmalarımız devam ediyor.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber