Zeytinliada 14 Temmuz'da ziyarete açılıyor

Erdek Zeytinliada'da kazı çalışmaları 21 Haziran 2012 tarihinde başlıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Haziran 2012 21:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kazılar, Erzurum Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Nurettin Öztürk başkanlığında yapılacak. Kazılar, 30 kişilik ekip tarafından yapılacak.

Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız, Belediye Başkanı Hüseyin Aysan ile birlikte Zeytinliada'da incelemelerde bulundu. Kaygısız, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 2012 yılı Zeytinliada kazı çalışmaları için 100 bin TL ödenek tahsis ettiğini açıkladı. Bakanlık bütçesi haricinde Balıkesir İl Özel İdare bütçesinden de ek ödenek çıkartılmasıyla ilgili çalışmaların devam ettiğini dile getiren Kaygısız, kazı çalışmalarının 2013 yılında bitirilmesinin planlandığını söyledi.

Kazı çalışmaları devam ederken, Zeytinliada'yı 14 Temmuz 2012 tarihinde ziyarete açacaklarını açıklayan Kaygısız, ?Adayı gezmek isteyen turistler, bu tarihten itibaren bu isteklerini yerine getirebilir. Ziyaretçiler, ada etrafına yapılan ahşap yürüyüş yoluyla antik adayı gezebilecek, dünyanın yekpare en büyük vaftiz havuzunu görebilecek, tarihin ilk zamanlarından beri deri rahatsızlıklarına iyi gelen şifalı suya ulaşabilecek ve adadaki ağaçlar altında oturup, Erdek manzarasında kahvelerini yudumlayabilecekler.? dedi.

Kaygısız, Zeytinliada'da bulunan Meryem Ana Kilisesi'nin bulunduğu bin 300 metrekarelik alanın dış etkilere karşı polikarbon malzemeyle kaplanacağını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber