Vali Çolak, Aydınlar Dereyamaç Köyü'nde incelemelerde bulundu

Siirt Valisi Musa Çolak, Aydınlar (Tillo) ilçesine bağlı, Dereyemeç Köyü'nde yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Haziran 2012 14:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aydınlar Kaymakamı Ahmet Yıldız, Belediye Başkanı Mesut Memduhoğlu, Aydınlar il genel meclis üyeleri, Köy Muhtarı Cevdet Uysal ve halk tarafından köy girişinde karşılanan Vali Musa Çolak, Kaymakam Ahmet Yıldız'dan, Aydınlar ilçesi ve bağlı köylerde yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

İlk olarak, ?Şeyh Muhammed El Hazin' türbesi çevresinde yapılan çalışmaları inceleyerek, buradaki yetkililerden bilgi alan Vali Musa Çolak, ?Hayırsever vatandaşlar tarafından yapılan düzenlemeler ve valiliğimizin de destekleri ile türbe inanç turizmine kazandırıldı. Yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmek amacıyla, türbenin çevre düzenleme ve peyzaj projesi İl Özel İdaresi tarafından hazırlandı, buradaki çalışmalar en kısa sürede tamamlanacak.? dedi.

Tarihte birçok medeniyete ev sahipliği yapmış Siirt'in, zengin bir kültüre sahip olduğunu ifade eden Vali Çolak, ?Evliyalar diyarı ve eşsiz doğa güzelliğine sahip Siirt ilimizi, inanç ve kültür turizmi açısından cazibe merkezi haline getirmek amacıyla çalışmaların devam ediyor. Çok kıymetli kültürel değerler bu kadim topraklarda barınmaktadır. Bu kültürel değerler bizim hayat kaynağımızdır. Bundan dolayı tarihimize ve kültürümüze sahip çıkmamız gerekiyor. Burada herkese büyük görev ve sorumluluklar düşüyor.? diye konuştu.

İncelemeler sırasında köy muhtarı ve köy sakinlarinin, çevre düzenlemeleri için çimento ve demir talep etmeleri üzerine, Vali Musa Çolak, köylülere çimento ve demir yardımında bulunma sözü verdi.

Köy Muhtarı Cevdet Uysal, köy halkı adına söz alarak, "Köy yolumuz İl Özel İdaresi tarafından genişletme ve ıslah çalışmalarının ardından afaltlanacak, köy meydanı parke taşları ile döşendi, ancak bazı sokaklarda eksikler var, parke taşı alınması halinde eksik kısımlar tamamlanacak, işçiliği de köylüler tarafından yapılacak." şeklinde konuştu. Muhtar Uysal, köyde yapılan çalışmalardan dolayı Vali Musa Çolak'a teşekkür etti.

Vali Musa Çolak, köy muhtarının talebi üzerine, köyün altyapı ve caddelerinde kullanılmak üzere 22 bin TL değerinde parke taşı sözü verdi. Buradan ayrılan Vali Musa Çolak, köy yolu üzerinde çalışan İl Özel İdaresi işçileri ile sohbet ederek, yol çalışmalarını denetledi, ilgililerden bilgi aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber