Öğretmenler, boğulan genci son anda kurtardı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Haziran 2012 16:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya'nın Alanya ilçesinde, çayda boğulmak üzere olan 19 yaşındaki genç, öğretmenlerin tecrübesi sayesinde kurtarıldı. Genci boğulmaktan son anda kurtaran öğretmenlerden biri, arkadaşlarını hem yönlendirdi hem o anları kameraya kaydetti.

Alanya Güzelbağ Beldesi Zeytinbükü Çayı üzerinde bulunan Muhtar'ın Yeri'nde yüzmekte olan Mustafa Özdemir'in (19) boğulmak üzere olduğunu fark eden Toslak Sabır Erkin İlköğretim Okulu Beden Eğitimi Öğretmeni Nezih Tat, Fen Bilgisi Öğretmeni Mevlüt İdgü, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Nevzat Ordu, kurtarmak için suya daldı. Öğretmenlerden İdgü ile Ordu, Özdemir'i bulup sudan çıkartırken, diğer öğretmen Nezih Tat ise arkadaşlarını koordine ederek, gencin ciğerine biriken suyu soğuk kanlılıkla boşaltmasını sağladı. Yaklaşık yarım saatlik bir çalışma sonucunda Özdemir'in nefes almasını sağlayarak kurtaran öğretmenler, ambulans çağırarak genci Alanya Devlet Hastanesi'ne gönderdi.

Kurtarma anlarını kameraya kaydeden öğretmenlerden Tat, tecrübeli dalgıç pilotu olduğunu belirtti. Doğa sporları yaparken oluşabilecek kazalara karşı ilk yardım bilgi ve deneyimine sahip olduğunu belirten Tat, daha önce 2 kişiyi de Adana Seyhan Gölü'nde bu şekilde kurtardığını ifade etti.

Tat, "Benim burada en büyük amacım insanları kurtarmak. En çok sevindiğim, insanları hayata döndürmektir. Kurtardığımız gencin de kurtulduğu beni sevindirdi. Bu görüntüleri çekerek, insanları bilinçlendirmek ve dikkatli olmaya davet etmek amacımdı." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber