Türk Eğitim Sen: MEB yargı kararlarını umursamıyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 21 Haziran 2012 17:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Eğitim Sen, Milli Eğitim Bakanlığı'nın aksi yöndeki Danıştay kararına rağmen yurt dışında görevlendirilecek öğretmenleri "sınav olmaksızın mülakatla atamaya devam ettiğini" belirtti ve Bakanlığın hukuk tanımaz tavrını devam ettirmesi halinde konuyu yargıya taşıyacaklarını bildirdi.

Türk Eğitim Sen yaptığı açıklamada; "MilliEğitim Bakanlığı tarafından 09.05.2012 tarihinde yurt dışında görevlendirilecekokutmanların seçimi konusunda kılavuz yayınlamıştır. Anılan kılavuzda okutmanolarak görevlendirilecek kişilerin yazılı sınav olmaksızın sadece mülakatsınavı ile seçilecekleri düzenlenmiştir. Bakanlık tarafından daha önce 27/09/2011 tarihinde 2011 yılı YurtDışında (Almanca ve Fransızca konuşulan Avrupa ülkeleri ile Afganistan'da)görevlendirilecek öğretmenlerin temsil yeteneği mülakat kılavuzuyayımlanmıştır. Yayımlanan bu kılavuz ile bakanlık tarafından bu ülkeleregörevlendirilecek öğretmenlerde yazılı sınav olmaksızın sadece mülakat usulüile öğretmen seçimi yapılacağı düzenlenmiştir. Türk Eğitim-Sen olarak bukılavuzun temsil yeteneği mülakatı başlıklı 2. bölümünün ve 1.2. başvuru vegörevlendirme şartları başlıklı ?l? bendinde yer alan?sınav başvurusunun songünü itibariyle 45 yaşından gün almamış olmak? ibaresinin yürütmesinindurdurulması ve devamında iptali için Danıştay nezdinde dava açılmıştır. Açılandava da Danıştay 2. dairesinin 2011/10527E sayılı kararı ile bu maddelerinyürütmesi durdurulmuştur. Danıştay tarafından verilen yürütmeyi durdurmakararında ??objektif olarak önceden belirlenmiş ve tümadaylara eşit koşullarda uygulanan mesleki yeterlilik sonucuna başarılı olanadayların temsil yeteneği mülakatına alınarakyurt dışına gönderilecek öğretmenlerin belirlenmesi gerekirken tek başınatemsil yeteneği mülakatı yapılmasının öngörülmesinde hukuka uyarlık görülmemiştir.?denilmektedir.

Gelinen nokta da aynı bakanlık aynı şekilde sadece mülakatsınavı ile personel görevlendirmesi yapmaya devam etmektedir. Bu dava sonucundaonlarca kişi görev yaptıkları yerlerden yurda dönüş yapmak durumunda kalmış,onlarca aile bu durumdan olumsuz etkilenmiştir. Bakanlık hala bu karardan vesonuçlarından ders almamış olmalı ki yanlışında ısrar etmektedir. Yine aynışekilde iptal edileceğini bilerek yaşanacak mağduriyetleri görmezdengelmektedir. Hukuk tanımaz bu tavır sebebi ile hem görevlendirilen kişiler hemde devlet açıkça zarara uğratılmaktadır. Bakanlığın ne yapmaya çalıştığı, iptalkararına rağmen nasıl olup da bu kadar umursamaz davrandığı anlaşılabilecek birdurum değildir. Hangi gerekçe ile bu şekilde hareket ettiği deanlaşılamamıştır. Bakanlık tarafından bir an önce bu konuda gerekliçalışmaların yapılması şarttır. Eğer ki, bu konuda gereken yapılmazsa TürkEğitim-Sen olarak konu yargıya intikal ettirilecektir" denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber