Çelebibağı'na biyolojik arıtma tesisi kuruluyor

Van'ın Erciş ilçesine bağlı Çelebibağı Belde Belediyesi, Van Gölü'nün korunması amacıyla biyolojik arıtma tesisi kuruyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Haziran 2012 18:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çelebibağı Belediyesi, gölde yaşanan kirliliğin önüne geçmek amacıyla biyolojik arıtma tesisi kuruyor. İller Bankası'na sunulan proje kapsamında yapılacak olan tesisle ilgili İller Bankası'ndan bir heyet beldeye geldi. Heyet, Belediye Başkanı Veysel Keser'i makamında ziyaret ederek, proje hakkında bilgi alışverişinde bulundu. Ziyaret sırasında konuşan İller Bankası Çevre Yapıları Dairesi Başkanı Hamdi Dereyurt, projenin ihalesinin 17 Temmuz'da yapılacağını belirterek, projenin bir bölümünün ise hibe şeklinde destekleme olduğunu söyledi

Çelebibağı Belediye Başkanı Veysel Keser de, Van Gölü çevresinde bir milyondan fazla insan yaşadığını belirtti, ?Van Gölü çevresindeki atık suyun arıtmasız olarak göle akması çevreye büyük bir zarar veriyor. Belediye olarak sorunun çözümü için böyle bir proje hazırladık. Van Gölü tarihi bir mirastır. Belediye olarak gölün kirlenmemesi için elimizden gelen çalışmayı yapacağız? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber