Özal soruşturması Özal Ailesi'ne takıldı

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 22 Haziran 2012 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Turgut Özal'ın ölümüyle ilgili soruşturmada savcılık Özallar'a takıldı. Semra Özal saç tellerini vermeyi reddederken, Ahmet Özal ?var' dediği kasetleri bulamadı.

8. CUMHURBAŞKANI Turgut Özal'ın şüpheli ölümüne ilişkin yürütülen soruşturmanın Özal Ailesi'ne takıldığı ortaya çıktı. Özel yetkili Ankara Başsavcıvekili'nin Turgut Özal'a ait saç tellerini alınması talimatı için polisleri görevlendirdiğini ancak Semra Özal'ın saç tellerini görevli polislere vermediği, telefonla arayan Savcı Hüseyin Görüşen'in de aynı yanıtı aldığı öğrenildi. Ahmet Özal da ?deşifre ediliyor' dediği babasına ait yayınlanmamış ses kayıtlarını bulamadığını bildirdi.

Semra Özal polisi kapıdan çevirdi

Cumhurbaşkanlığı Devlet denetleme Kurulu'nun Turgut Özal'ın ölümüne ilişkin raporunu tamamlaması sonrası önceki gün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le görüşmelerde bulunan Semra Özal'ın soruşturma savcılığına skandal cevap verdiği ortaya çıktı. Alınan bilgiye göre, soruşturma kapsamında kriminal inceleme için merhum Özal'a ait saç tellerini savcılık kararıyla teslim almaya giden polis ekipleri, Semra Özal'ın ilginç tavrıyla karşılaştı. Turgut Özal'ın saç tellerini savcılık kararına karşın teslim etmeyen Semra Özal, kasada sakladığı saç tellerini incelenmesi için savcılığa vereceğini açıklamasına rağmen polis ekiplerine saç tellerini ?kesinlikle' vermeyeceklerini bildirdi.

Başsavcıvekili Görüşen'i reddetti

Olayın ardından Semra Özal'ın tavrı, telefonla Özel Yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcı vekili Hüseyin Görüşen ve soruşturma savcısı Kemal Çetin'e iletildi. Bunun üzerine polis ekipleri kapıda beklerken, Semra Özal'la bir görüşme yapan Başsavcıvekili Görüşen, önceki açıklamalarını hatırlatarak soruşturmanın aydınlanması ve gerekli tetkiklerin yapılması için Semra Özal'dan vaat ettiği saç tellerini teslim etmesini istedi. Ancak Semra Özal'ın Başsavcıvekili Görüşen'in de talebini kabul etmediği ve saç tellerini vermeyeceğini söylediği öğrenildi. Semra Özal'ın eşi Turgut Özal'ın şüpheli ölümünü aydınlatmak için Köşk'e çıkarak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le görüşmesine karşın saç telleriyle ilgili savcılığa karşı tavrı ise dikkat çekti.

Deşifre edilen kasetler kayboldu!

Bu gelişme üzerine Özal soruşturmasını yürüten Özel Yetkili Başsavcıvekili Hüseyin Görüşen ve Özel Yetkili Savcı Kemal Çetin, önemli bir adım atarak Ahmet Özal'a ?özel ses kayıtlarının' akıbetini sordu. Savcılar, daha önce ?Babama ait çok özel ses kayıtlarını açıklayacağım. Hazırlık aşamasında, deşifre edip hazırlanıyor? diye açıklamalar yapan Ahmet Özal'dan, ?Ses kayıtlarını bulamıyorum? yanıtını aldı. Saç telleriyle ilgili ise hiçbir karşılık bulamadı. MUSTAFA TÜRK ANKARA

Kabrin açılması gündeme alındı

DEVLET Denetleme Kurulu'nun (DDK) raporunun tamamlanmasın ardından Özal soruşturmasını yürüten savcılar, DDK tarafından 21 ayda hazırlanan Özal raporunu istedi. Adli kaynaklar ise DDK raporunda Özal'ın ölümünün şüpheli olduğunun belirtilmesi ve kesin tanı için mezarının açılması isteği üzerine Ankara Başsavcılığının Özal'ın kabrininin açılmasını gündemine aldığını ifade etti. Eski TCK'ya göre adam öldürme suçlarında zaman aşımı süresi olan 20 yıl dolmadan Özal soruşturmasını tamamlamayı planlayan savcılık, 10 ay gibi bir sürede Özal'ın mezarını açacak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber