Pursaklar'da kadınlara iş garantili kurs

Ankara Pursaklar Belediyesi, İŞKUR'un 'Türkiye'de işsiz kalmayacak' projesini uygulamaya koyarak hanımlara yeni iş kapısı açtı. Kursta günlük 20 TL ücret kazanacak olan hanımlar 20 ayrı branşta meslek öğrenebilecek.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Haziran 2012 11:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Katılımın ücretsiz olduğu kurslar için Pursaklar Belediyesi Hanım Evleri'nde kayıtlar başladı. Kursa katılan kadınlar hem günlük 20 TL kazanacak, hem de genel, sağlık ve iş kazası sigortaları yatırılacak. Kursu başarı ile tamamlayan kursiyerlere ayrıca Çalışma Bakanlığı onaylı sertifika verilecek. Çocuk bakımından kuaförlüğe birçok alanda açılan kursa katılmak isteyen kadınların Pursaklar Ayyıldız Hanımlar Lokali, Nezaket Hanımevi ve Saray Hanımlar Lokali'ne başvurabileceği belirtildi.

Projeyi hayata geçiren Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, bu çalışmanın Pursaklar'da önemli bir karşılığı olduğunu belirtti. Kadınların hem aile bütçelerine katkı sunacaklarını hem de kendi ihtiyaçlarını kendi kazançları ile karşılayabileceklerini vurgulayan Çetin, ?Hanımlarımız için üç ayrı yerde hizmet veren hanım evlerimize talep çok fazla. Bu kurslar da inanıyoruz ki hem hanımların meslek edinmelerine hem de aile ekonomilerine önemli katkı sağlayacaktır. Kültür Müdürlüğümüz bunu en iyi şekilde yürütmek için çalışmalara başladı.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber