Giresun Kalesi'ni kirletenlere 28 lira para cezası uygulanacak

Giresun Kalesi ve çevresini kirleten kişilere 28 lira para cezası uygulanacağı bildirildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Haziran 2012 12:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Giresun Kalesi'nde çevrenin korunması için alınan uygulama hakkında bilgiler verildi, vatandaşlara uyarılarda bulunuldu. Giresun Kalesi'nin, yörenin önemli turizm alanlarından birisi olduğuna işaret edilen açıklamada, kalede çevrenin mutlaka korunacağı kaydedildi.

Açıklamada, "Duyarsız kişilerin kuruyemiş kabuklarını, diğer çöpleri yerlere atması sonucu çevre kirliliği, görüntü kirliliği ve temizlik açısından zorluk oluşturmaktadır. Bu çerçevede Giresun Kalesi içinde çekirdek kabuklarını, diğer çöpleri yere atanlar hakkında 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu'nun 'çevreye kirletme' başlıklı 41. maddesi gereği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nce 28 lira idari para cezası uygulanacaktır." denildi.

Giresun Kalesi'nde çevrenin korunması için Giresun halkı ve gelecek turistlerden destek istenen açıklamada, "Bu konuda vatandaşlarımızı daha duyarlı olmaya ve çevreyi kirletmemeye davet ediyoruz. İlimiz merkezinde turizm alanı olan Giresun Kalesi'nde sürdürülen restorasyon çalışmaları çerçevesinde surların temizlenmesi ve onarımı, yol genişletilmesi, yürüyüş yollarının birleştirilmesi, ağaçların budama ve çürümüş ağaçların kesimi ile çevrenin çöp ve yabani otlardan temizlenmesi çalışmaları devam etmektedir." ifadelerine yer verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber