Yenimahalle Pamuklar'da 81 aile evlerine kavuştu

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ve Yenimahalle Belediyesi ?Kentsel Yenileme Projesi' ile 81 aile evlerine kavuştu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Haziran 2012 12:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sitenin önünde gerçekleyen törene, Belediye Başkanı Fethi Yaşar'ın yanı sıra belediye meclis üyeleri, birim müdürleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yeni ve modern evlerinin anahtarlarını teslim alan ailelerin mutlu oldukları gözlenirken, Yenimahalle Belediyesi'ne de kendilerini mağdur etmediği için teşekkür ettiler.

Yenimahalle Belediyesi ve TOKİ'nin 2009 yılında imzaladıkları protokol çerçevesinde, 2011 yılında başlayan projede mutlu sona ulaşıldı. Hak sahiplerine evlerinin anahtarlarını tek tek teslim eden Yaşar, aileleri mağdur etmemenin ve konut anahtarlarını dağıtmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Yaşar, ?Buradaki yapılaşma şartlarına dayanarak kentsel dönüşümü başlattık. Kentsel dönüşüm bize göre sağlıksız kentleri, sağlıklı kent haline getirmek için yapılmalıdır. Vatandaşların uzun yıllar oturdukları, emek verdikleri çevrelerinde daha iyi evlerde daha sağlıklı koşullarda yaşamaları için yenileme projelerinin altına imza atıyoruz.? dedi.

Gelir düzeyi düşük vatandaşları ev sahibi yapmak için kentsel dönüşüm projelerinin önemine dikkat çeken Yaşar, şöyle dedi: ?Yenimahalle bölgesinde, Pamuklar Mahallesi'nde, Macunköy'de ve Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde yenileme projelerini hayata geçirdik. Pamuklar Mahallesi'nin sıkıntılarını biliyorum, burada yaşayan ailelerin çocuklarının ne şartlarda okuduğunu biliyorum. Çocukların da fiziki anlamda vakıf okullarıyla aynı şartlarda okuması için çalışmalar yapıyoruz. Hizmetlerimiz dâhilinde yapabileceğimiz her şey için tüm vatandaşlarımıza kapımız açıktır. Pamuklar Mahallesi vatandaşlarına evleri hayırlı olsun, güzel günlerde otursunlar.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber