Mumcu'dan, başbakan ve milletvekillerine mektup.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 07 Temmuz 2005 17:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, anayasa değişikliği teklifini, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Milletvekillerine birer mektup göndererek yineledi.

Mumcu, mektubunda Hükümet sözcüsünün bu konuya hükümetin doğrudan muhatap olmadığı, konunun Meclis'in meselesi olduğu yönündeki açıklamaları doğrultusunda, AK Parti Genel Başkanı ve Grup Başkanı sıfatıyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a çağrılarını bir kez daha yazılı olarak tekrarlama gereği hissettiklerini belirti.

Mektubunda, toplumsal mutabakat veya kurumlar arası mutabakat gibi içeriği açık olmayan ve çözüme yaklaştırmayan kavramlar etrafında düşünmenin yararı olmayacağının açık olduğunu savunan Mumcu, çözümleri mümkün kılacak tek hususun, "Demokratik uzlaşma" olduğunu kaydetti. Mumcu, demokrasilerde toplumsal mutabakatın sözcüsü ve adresinin parlamentolar olduğunu vurguladı.

Sorunların, "daha derin ve vahim boyutlar kazanmadan, demokratik uzlaşmayla, zaman kaybetmeden çözülmesi gerektiğini" kaydeden Mumcu, başörtüsü konusunun referanduma götürülmesinin, sorunu çözmekten çok toplumu kutuplaşma ve bölünmeye götürecek sonuçlar ortaya koymaya aday olduğunu savundu.

Anavatan Partisi'nin çözüm için yol ve yöntemler önermekten başlayarak diyaloğa açık ve ön koşulsuz biçimde her türlü katkıya hazır olduğunu vurgulayan Mumcu, ilk önerilerinin, başörtüsü olarak tanımlanan ancak çok daha kapsamlı bir yüksek öğretim reformunun konusu olması gereken anayasa değişikliklerine ilişkin olduğunu dile getirdi.

Mumcu, mektubunda "Cumhurbaşkanlığı makamının ve siyasal sistemimizin sağlıklı biçimde tanımlanmasına ilişkin" ve "Yolsuzlukla mücadele çerçevesinde dokunulmazlıkların sınırlandırılmasına yönelik" anayasa değişiklikleri teklifini yineledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber