Depremzede gençler kampa giriyor

Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Haydi Gençler Kampa' programı, 150 depremzede gencin katılımıyla başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Haziran 2012 17:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bir hafta sürecek kampta gençler deniz etkinlikleri, spor faaliyetleri, el sanatları, tiyatro ve müzik gibi faaliyetlerle eğlenecek.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün Gevaş ilçesinde bulunan Gençlik Kampı Merkezi'nde uyguladığı 13-24 yaş arası kampın ilk etabı başladı. Her etabı bir hafta sürecek olan kampta deniz etkinlikleri, geziler, sportif faaliyetler, el sanatları, tiyatro, müzik ve eğlence gibi faaliyetler düzenlenecek. İlk kez kamp hayatı yaşayacak gençlerin kamp merkezine girerken heyecanlı oldukları dikkatlerden kaçmadı. Denetmenler eşliğinde kamp malzemelerini alarak bir hafta sürecek olan kamp hayatına başlayan gençleri ziyaret eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Sinir, onlarla bir süre sohbet etti.

Daha sonra kamptaki dinlenme salonu, VIP salonu, mutfak, kitap okuma bölümü, sinevizyon gösterimi ve televizyon izleme alanı da bulunan 150 kişilik faaliyet salonun açılışını da yapan Sinir, "Düzenlemiş olduğumuz gençlik kampını aslında diğer illerde yaşayan kardeşlerimiz için yapmıştık. Geçtiğimiz yıl yaşanan depremin üzerinizde hala olumsuz etkileri var. Bu olumsuz etkileri sizlerin üzerinden atabilmek için böyle bir organizasyon düzenledik." dedi.

"Bir ortama gerektirdiği değeri verirseniz sizde değer kazanırsınız" diyen Sinir, "Açıkçası ben sizleri kıskanıyorum. Neden diyeceksiniz, çünkü bizler köylerde büyüdük. Bizim zamanımızda böyle kamplar yoktu. Onun için bu tür kampların değerini çok iyi bilin. Bizler burada artık 150 kişilik bir aile olduğumuz için bir birimizi kırmadan, incitmeden, arkadaşlarınızı koruyun, değerini iyi bilin. Burada bulunan sizler için getirttiğimiz kamp liderleri ağabeylerinizin sözlerini çok iyi ve can kulağı ile dinleyip, söyledikleri şeyleri yapmaya çalışın. Çünkü burada bulunan kamp liderleri ağabeylerinizin amacı sizlere doğruyu göstermektir. Burada çok amaçlı faaliyetlerimiz var. Öncelikle sizler için getirmiş olduğumuz kitaplar var. Onları boş vakitlerinizi değerlendirme amaçlı bol bol okuyun ki beyin hazneniz genişlesin ve ne istediğinizi, nasıl davranabileceğinizi öğrenin. " diye konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından kampçıların sıkıntılarını dinleyen Sinir, her türlü desteği vereceklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber