Son ezanını okuyamadı, fenalaşıp vefat etti

Samsun'un İlkadım ilçesi Kurşunlu Camii müezzini Muhsin Gündüz, Büyük Camii'nde her Cuma, sabah namazı öncesinde cemaate yaptığı sohbeti bu kez gerçekleştiremedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Haziran 2012 17:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Camiye sabah ezanını okumak için gelen 63 yaşındaki müezzin fenalaştı. Ambulansla hastane götürülmek istenen Muhsin Gündüz, yolda hayatını kaybetti.

Perşembe günleri merkezi sistemle okuduğu ezan ile bilinen müezzin Muhsin Gündüz, 1980 yılında ilçenin Hançerli Camii'nde göreve başladı. 2 yıl sonra Büyük Camii'ne atanan Gündüz, 1988 yılında da Kurşunlu Camii'ne görevlendirildi. Müezzin Gündüz, her Cuma sabahı Samsun İl Müftüsü Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk tarafından Büyük Camii'nde düzenlenen sabah programı öncesinde gelerek ezan okuyor ve cemaate vaaz ediyordu.

32 yıllık müezzinlik görevi süresince ilk kez camiye geç kalan Muhsin Gündüz Hoca'nın, eşinin rahatsızlığı sebebiyle sabaha kadar uyuyamadığı ve sabah ezanına bu nedenle yetişemediği öğrenildi. Koşar adımlarla geldiği Büyük Camii'nde müezzinlik mahfiline çıkan müezzin, cemaatine ?Yengeniz hastalandı sabaha kadar uyuyamadım. Hakkınızı helal edin.' dedikten bir kaç dakika sonra oturduğu yerde fenalaştı. Cemaatin yardımıyla ambulans çağrılarak hastaneye götürülmek istenen Gündüz, yolda hayatını kaybetti.

Samsun'da merkezi sistemle ezan okuyan din görevlilerinden olan müezzin Muhsin Gündüz'ün bir hafta sonra evlenecek olan oğlunun düğün hazırlıklarını yaptığı, ?Allah (cc)'ya bağladık özümüzü, Hz. Muhammed (S.A.V) duysun sözümüzü, Mevlam ak etsin yüzümüzü, buyurun beraber yapalım, düğünümüzü' yazılı davetiyeleri kendi eliyle dağıttığı öğrenildi.

4 çocuk babası Muhsin Gündüz'ün vefatı üzüntüyle karşılandı. İHL mezunu olan Gündüz'ün açık öğretim fakültesinde okuduğu belirtildi. Eşi Hacer Gündüz'ün kanser tedavisi gördüğü, oğlunun ise Adana'da askerlik görevini yaptığı bildirildi. Muhsin Gündüz, yarın Büyük Camii'nde kılınacak öğle namazının ardından Derecik mezarlığında toprağa verilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber