Yozgat'ta 45 okul imam hatip ortaokuluna dönüştü

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Haziran 2012 18:31, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Yozgat Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, 4+4+4 sisteminde okulların, eskiden olduğu gibi ilkokul, ortaokul ve lise şekline dönüştürüldüğünü söyledi. Saim Kuş, bu kapsamda il genelinde 45 ilköğretim okulunun imam hatip ortaokuluna dönüştürüldüğünü kaydetti.

İlde ilköğretim okullarını ilkokul, genel ortaokul, imam hatip ortaokulu ve hem orta, hem de ilkokulun bulunduğu okullar olarak yeniden düzenlediklerini anlatan İl Milli Eğitim Müdürü Kuş, "İl genelinde ilkokul ve ortaokulların yanında 45 okulumuzu da imam hatip ortaokulu olarak düzenledik. İmam hatip ortaokullarının müfredatı da yine diğer orta okulların müfredatı ile aynı olacak. Bu okullarda, Kur'an-ı Kerim, Peygamberimiz (SAV)'in hayatı ve temel dini bilgiler dersleri mecburi olmuştur. Diğer ortaokullarda ise bu dersler seçmeli olarak verilecektir." diye konuştu.

İmam hatip ortaokullarına kayıt yaptıracak öğrencilerin hiçbir şekilde tereddüt etmelerine gerek olmadığını belirten Kuş, şunları kaydetti: "İmam hatip ortaokuluna gidecek öğrencilerde diğer orta okullara gidecek öğrencilerle aynı dersleri görecek ve imam hatip lisesine gitme gibi bir mecburiyeti bulunmayacak. İmam hatip ortaokulunda fen lisesini veya Anadolu öğretmen lisesini kazanan öğrencilerimiz veya başka bir liseye gitmek isteyen öğrenciler gidip rahatlıkla bu liselere kayıtlarını yaptırabilecekler. İlkokul olarak belirlediğimiz okullar 2012-2013 yılında ortaöğretim kısmına 5'inci sınıfa öğrenci almayacak, ortaokul olarak belirlediğimiz okullar ise ilköğretim yani birinci sınıfa öğrenci almayacak."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber