Eskişehir'de 4 kişinin öldüğü iş yerinin önünde bir patlama daha (2)

Eskişehir'de 4 kişinin hayatını kaybettiği patlamanın yaşandığı iş yerinin önünde bir patlama daha meydana geldi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Haziran 2012 07:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Patlamanın ardından yangın çıktı.

Edinilen bilgiye göre, patlama sonucu 4 kişinin hayatını kaybettiği Teksan Sanayi Sitesi 10. Cadde'de bulunan iş yerindeki kimyasal malzemeler, çöplüğe götürülmek üzere bir kamyona taşındı. Bu sırada kimyasal malzemeler alev aldı ve bir patlama meydana geldi. Patlama ile alevler büyüdü.

Oto Tamirciler Sitesi Kooperatif Başkanı Adnan Karamanlı, sitede üç dükkanı olan kişinin açma ruhsatı olmadığını söyledi.

Karamanlı olay yerinde yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Dükkanın içinden dışarıya çıkarılan ve Büyükşehir Belediyesi çöplüğüne dökülmek üzere götürülen kimyasal maddeler araca yüklendikten sonra yanmaya başladı. Kamyon şoför damperini kaldırdı. Yanan malzemeyi yere indirdi. Tam bu sırada büyük bir patlama meydana geldi. Patlamanın etkisiyle çevredeki iş yerlerinde yangın meydana geldi. Ölen ya da yaralanan olmadı" dedi.

Karamanlı son olarak, bu işi yapan kişinin 3 dükkan kiraladığını, ikisini depo, birini ise makine imalatı yapacak diye tuttuğunu, ancak burada kimyasal maddelerden karışım yaparak paketleme yaptığını, ve bu iş yerlerinin açma ruhsatı olmadığını kaydetti.

Olayla ilgili 3 kişinin gözaltına alındığı iddia edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber