ÖSYM Soruları Yayımlamamış mı Oldu Şimdi!

Bir KPSS sınavı daha, cevapları belli olmayan bir şekilde, 2-3 Temmuz 2005 tarihleri arasında yapıldı. Ancak sınav sonrasında, memurlar.net forumunda yazışan yüzlerce üye, açılan 10 yakın ana başlığa 500'ü aşkın cevap yazmış, ayrıca bizlere iletilen soru ve cevaplar, Sitemizin Sorular/ KPSS Soruları başlığı altında yayımlanmıştır. Diğer tüm sınavlar da olduğu gibi bu sınavın soruları da 2006 yılı sınavından önce tüm detaylarıyla birlikte kitaplar da yer alacaktır. Peki ÖSYM soruları kimden saklıyor? Devamı için başlığa tıklayın.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 14 Temmuz 2005 00:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aslında burada ÖSYM'nin amacının daha önce açıkladığıyla hiç ilgili olmadığı çok açıktır. Zira ÖSYM sınav soruları için, "daha sonraki yıllarda kullanıldığı için yayımlamıyoruz" açıklamasını yapmıştı. Oysaki sınav sorularının çoğu eksiklikleriyle sitemizde yayımlanmış, soruların tümü ise gelecek yıl 2006 KPSS yönelik kitaplarda yer alacaktır. Dolaysıyla soru ve cevaplar açık olarak vatandaşlara ulaşacaktır.

Bu açıklamayı yapmamızın nedeni, ÖSYM'nin gerçek niyetini açığa çıkartmaya çalışmaktadır. Zira bize göre ÖSYM, sadece yanlış soruların ortaya çıkmasından tedirginlik duymaktadır. ÖSYM'yi soruları cevaplarıyla birlikte açıklama yaptırmamamaya sevk eden esas davranış budur.

ÖSS sınavı, Hakimlik sınavı ve diğer sınavlarda olduğu gibi bu sınavda da yanlış soru sorulma ihtimali çok yüksektir. Cevapların açıklanmaması ile beraber ÖSYM tüm eleştirilerin önüne geçmiş olmaktadır.

Ancak, ÖSYM'nin bu davranışı da tarafımızca Kamu Görevlileri Etik Kuruluna şikayet edilecektir.

Bu konuda tepkilerini iletmek isteyen adaylar da Başbakanlıkta bulunan Kamu Görevlileri Etik Kurulu Başkanlığına bir dilekçe ile başvurması uygun olacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber