Erzincan'dan Hollanda'ya: Oğlumun kalbini istiyorum

Ailesi, Hollanda'da polis karakolunda gördüğü şiddet sonucu öldürüldüğü iddiasında bulunduğu oğulları İhsan Gürz için hukuk mücadelelerini sürdüreceklerini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Haziran 2012 10:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Baba Cengiz Gürz, Hollanda savcılığı soruşturmayı tamamlamadığı için davanın henüz açılmadığını ve Trabzon Adli Tıp Kurumu'ndan alınan rapora göre, oğlunun iç organlarının olmadığının tespit edildiğini ve oğlunun çalınan kalbini geri istediğini söyledi.

Geçen yıl Temmuz ayında, 22 yaşındaki İhsan Gürz, Hollanda'nın Beverwijk şehrindeki polis karakolunda hayatını kaybetmişti. Erzincan Mollaköy beldesinde 7 Temmuz 2011 günü toprağa verilen İhsan Gürz'ün mezarı, definden 3 gün sonra yeniden otopsi yapılmak üzere açılmıştı. Erzincan'da defnedildikten sonra ek otopsi istekleri nedeniyle oğlunun cenazesinin Trabzon'a gönderildiğini anlatan Baba Cengiz Gürz, "Trabzon Adli Tıp Kurumu'ndan bana 'beyin dahil iç organının yerinde olmaması sebebiyle İhsan Gürz'ün cesedinden herhangi bir delile ulaşılamadığına ilişkin resmi yazı gönderildi.'' dedi.

Ailenin iddiası, oğullarının işkence nedeniyle öldüğü şeklindeydi. Hollanda'dan eşi Ayten Gürz, kızı Özlem Gürz ile birlikte Erzincan'a gelen baba Cengiz Gürz, oğlunun çalınan kalbi başta olmak üzere iç organlarını geri istediğini belirtti. Erzincan Gazeteciler Cemiyeti'nde basın mensuplarına son bir yıl içerisinde yaşadığı durumu anlatan baba Cengiz Gürz, olayın üzerinden yaklaşık 12 ay geçtiğini, bu süre içerisinde cinayetle ilgili en ufak bir ilerlemenin bile kaydedilmediğini, konunun halen soruşturma aşamasında olduğunu ifade etti.

Baba Cengiz Gürz, ?354 gün önce Hollanda'da işkence sonucu oğlum öldürüldü. Vücudunda darp ve işkence izlerine rastlandı. Toprağa vermek için Türkiye'ye getirdik. Toprağa vermeden önce bir otopsi yapıldı. Türkiye'deki otopside kalbinin ve beyninin olmadığı anlaşıldı. 354 gündür çocuğumuzun kalbini istiyoruz. Bizi boş elle gönderdiler. Hollanda adaletine buradan çağrıda bulunuyorum. Olayı kapatıp manipüle etmeye çalışmasınlar. Polislerin burada darp ve işkence yaptığını şahitlerden biliyoruz ve bunu ispat edebiliriz, elimizde deliller var. 354 gündür bir sonuca ulaşamadık. Türkiye Cumhurbaşkanının bir girişimi oldu. Onun girişimine bile halen bir cevap verilmemiştir. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, bizi evimizde ziyaret etti. Sorunlarımızı karşı tarafa iletti. Ama halen bir gelişme yok. Sadece olayları manipüle etmekle uğraşıyorlar. Hollanda adaleti bence izinde. Bir senedir izne çıkmış. Demokrasi çığırtkanlığı yapan insanlar dönüp kendilerine bir baksınlar. Adalet istiyoruz. Kimseyi suçlamak istemiyoruz. Türkiye'de yapılan otopside çocuğumun kalbinin yerinden peçete ve gazete kağıtlarının çıktığını doktorlar bize rapor ile bildirdi. Biz bu olayı Cumhurbaşkanımız da olmak üzere gereken yerlere bildirdik. Bunu inkar etmiyorlar. Ancak halen çocuğumun kalbini ve beyninin ne olduğunu söylemiyorlar. Çocuğumuzun mezarını yapmak için geldik. Kalbin ve beynin nerede olduğunu bize söylemiyor ve bize vermiyorlar. Oğlumun kalbini geri istiyorum.? dedi.

Geçtiğimiz yıl bir kavga sonrasında gözaltına alınan İhsan Gürz (22), polis karakolunda gördüğü işkence sonrasında hayatını kaybetmiş, Hollanda'da yapılan otopsi sonrasında cenazesi ailesine teslim edilerek, memleketi Erzincan'da defnedilmişti. Baba Cengiz Gürz, cenaze defnedildikten hemen sonra dilekçe ile Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığı'na müracaat ederek oğlu ile ilgili otopsi istemiş, Trabzon Adli Tıp Kurumu'nda, İhsan Gürz'ün cesedi üzerinde yapılan otopsi sonrasında, iç organlarının yerinde olmadığı, bu organların yerine kağıt peçete ve kağıt havlu ile doldurulduğu ortaya çıkmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber