Kıranardı ve Hisarcık'da beton perde duvar yaptırılacak

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç sel taşkınlarına karşın Kıranardı ve Hisarcık Bölgelerine betan perde taşkın koruma kanalı yaptırılacağını söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Haziran 2012 12:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erciyes dağı eteklerinden gelen ve Hisarcık ile Kıranardı Bölgesinden geçen özellikle karların erimesi ile ilkbaharda coşkulu akan ve halk arasında Deliçay olarak bilenen doğal su kanalında çalışma yapılacağını belirten Büyükkılıç, ?Melikgazi Belediyesi olarak Kıranardı Bölgesinde, Fatih Mahallesi Endürlük Caddesi ile Cevizli Caddelerin arası yapılacaktır. Hisarcık Bölgesinde ise Kıranardı Caddesi ile Fatih Parkı arasında kalan alanda kanal taşkın su kanalı inşa edilecektir. Deliçay doğal su kanalına Karşılıklı Beton Perde Duvar yaptırılacaktır. Böylece aşırı yağışlarda su kanalı kontrol altına alınmış olacaktır. Kanal üzerine yayalar için 7 ayrı köprü inşa edilecektir.? dedi.

Erciyes Dağının güney yamaçlarının her zaman sel taşkınlarına karşı açık olduğunu bu nedeni ile Su Kanallarını yılda iki kez düzenli olarak temizlenerek açık tutulduğunu ifade eden Büyükkılıç, taşkın su kanalı yapım işini Kamu İhale Kanunun ilgili maddelerince Açık İhale Usulü ile inşa edileceğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber