Kepez'de tapu müjdesi

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Gülveren Mahalle Muhtarı Ali Yıldırım'ı ziyaretinde, bölgedeki gecekondularda oturan ve mülkiyet problemi yaşayan vatandaşlara tapu müjdesi verdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Haziran 2012 12:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 3705 Sokak ile Hürriyet Caddesi arasında kalan 2 Hazine parseli üzerindeki 150 gecekondunun mülkiyet problemini çözmek için göreve gelir gelmez çalışma başlattıklarını, söz konusu alandaki Hazine parselinin birinci kısmının devrinin Kepez Belediyesi'ne yapıldığını belirterek, resmi yazışmaların tamamlanmasının ardından ikinci kısmın da devir işleminin yapılacağını bildirdi.

Devir işlemlerinin ve diğer yasal süreçlerin bitmesinin ardından 6 ya da 8 ay içerisinde hak sahiplerine tapu tahsisi yapacaklarını ifade eden Başkan Hakan Tütüncü, ?Bölgede 30 yıldır devam eden mülkiyet problemini çözmek zor ve karmaşık bir işti. Göreve geldiğimden bugüne kadar 11 bin hak sahibine tapu tahsisi yaptık. Bu bölgeyi de çözeceğiz? diye konuştu. Fen işleri, park ve bahçeler ile zabıta birimlerinin bürokratlarının yer aldığı ziyarette Başkan Tütüncü, bölgede oturanların hizmetle ilgili şikayet ve taleplerini dinledi.

SANTRAL MAHALLESİ'NDE HİZMETLER DEVAM EDİYOR

Öte yandan, Başkan Tütüncü, yapılacak hizmetler hakkında bilgi vermek ve sıkıntılara yerinde çözüm bulmak amacı ile Santral Mahalle Muhtarı Bahri Çetin'i de ziyaret etti. Başkan Hakan Tütüncü, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin mülkiyet problemini çözmemesinden dolayı mahallede yol açma, asfalt, kaldırım, yeşil alan, sosyal tesis gibi hizmetleri yapamadıklarını belirtti. Probleme rağmen Santral Mahallesi'ni hizmetten mahrum bırakmadıkları belirten Başkan Tütüncü, mahallede ilk sıcak asfalt çalışmasının kendi dönemlerinde yapıldığını belirtti. Mahallede 4 bin 753 metre sıcak asfalt çalışmasını tamamladıklarını kaydeden Başkan Tütüncü, mahalledeki semt pazarı alanını düzenlediklerini, parklara ise çocuk oyun grupları ve açık hava spor aletleri yerleştirdiklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber