Alman heyet hastanede incelemelerde bulundu

Almanya'nın Saarland eyâletinin başkenti Saarbrücken'in Belediye Başkanı Christa Piper başkanlığındaki heyet, Nevşehir Dr. Şevki Atasagun Devlet Hastanesi'nde Halk Sağlığı İl Müdürlüğü tarafından verilen konferansa katıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Haziran 2012 12:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Alman heyet daha sonra çocuk servisinde incelemelerde bulundu.

Aralarında psikolog, pedagog, sosyolog, dil ve kültür tercümanı ile gençlik çalışmaları yapan uzmanlardan oluşan bir heyet, Türkiye ile Almanya arasında çocuk ve gençlerin sorunlarının genel anlamda tespiti ve çözüm önerilerinin geliştirilmesine yönelik olarak hazırlanan Uluslararası Gençlik ve Uzman Değişimi Programı çerçevesinde Nevşehir'e geldi. Heyet, Nevşehir'deki çeşitli kamu ve özel kurumlarda incelemelerde bulundu.

Bu kapsamda Sağlık İl Müdürlüğü ve Halk Sağlığı İl Müdürlüğü'nü ziyaret eden Alman heyete, hastane konferans salonunda Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Fethinaz Öztürk tarafından Halk Sağlığı ve Çocuk Sağlığı hakkında brifing verildi. Brifingin sonunda soru cevap kısmına geçildi ve Alman heyetin soruları hastane psikologu Rahime Sapıtmaz ve Sosyal Hizmet Uzmanı Ezgi Türkmen tarafından cevaplandırıldı.

Konferansa Almanya'nın Saarland eyaletinin başkenti Saarbrücken'in Belediyesi Başkan Christa Piper ve beraberindeki psikolog, pedagog, sosyolog, dil ve kültür tercümanı ile gençlik çalışmaları yapan uzmanlar ile Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Mahmud Aydın, Hastane Başhekimi Op. Dr. Yıldırım Tuncer, Hastane Müdürü Erkan Berber, Halk Sağlığı ve hastane personeli de katıldı.

Daha sonra öğle yemeğini hastane idarecileri ile yiyen Alman heyet, Başhekim Op. Dr. Yıldırım Tuncer ve Hastane Müdürü Erkan Berber nezaretinde, Süt Çocuğu Servisi Ve Çocuk Servisi'nde oluşturulan özel çocuk oyun alanları ve servis katındaki hasta odalarını gezerek incelemelerde bulundu ve sorumlu hemşirelerden bilgi aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber