Balıkçılar kaybolan pilotların bulunması için yardım etmek istiyor

Samandağlı balıkçılar, Suriye karasularında düşürülen Türk savaş uçağının arama çalışmalarının Basit Burnu'nda sürdüğünü, ihtiyaç olması durumunda Hataylı balıkçıların arama kurtarma çalışmalarına destek vereceklerini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Haziran 2012 14:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hatay'ın Samandağ ilçesine bağlık Çevlik beldesinde yaşayanlar Suriye tarafından düşürülen Türk Savaş uçağının çıkarılması için destek vermeye hazır olduklarını belirtti. Çevlik mevkiinden arama kurtarma çalışmalarının görülemeyeceğini ve kurtarma çalışmalarının zorlukla yürütüleceğini söyleyen Balıkçı Süleyman Dobri,ç ?Arama Basit Burnu'nda yani Suriye karasularında yapılıyor. Buradan hemen hemen 30 km uzunlukta. Mil olarak 20 milin üzerinde. Burası derin su bulunma şansı oldukça az. Hemen hemen 200-300 metre düştüğü yer çok derin.? dedi.

Balıkçılar olarak arama tarama çalışmalarına destek vermek istediklerini aktaran Diyab Eren ise ?Biz bir balıkçı olarak bu uçağın bulunmasına katkı yaparız Bu uçağın bulunması için ais cihazına koordinatlar verilirse arar buluruz ancak zeminde müsaitse. İzin verildiği takdirde bizim için uçağı bulmak hiç sorun değil. Şu an motorlarımız Kıbrıs açıklarında yani yardıma hazırız.? şeklinde konuştu.

Deniz hattını kuşbakışı gören Kapısuyu köylülerinden Süleyman Özyurt ise 2 uçağın dün öğlen saatlerinde geçtiğini gördüklerini ancak geriye sadece bir uçağın döndüğünü belirtti. Çocuklarının uçak sesiyle kendisini uyardığını ve görmek için dışarı çıktıklarını aktaran Özyurt, ?Uçakların sesini duyduk. Çocuklar baba uçakları göster dedi. Sınıra doğru 2 uçak gitti. Aralarında biraz mesafe vardı. Bir tanesi bir zaman sonra geri döndü. Diğeri dönmedi. Havada sisliydi. Akşamda haberlerde duyduk uçak düşmüş.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber