Siirt Valisi Çolak: Devlet malının çarçur edilmesine izin vermeyeceğiz

Siirt Valisi Musa Çolak.devlet malının çarçur edilmesine izin vermeyeceklerini söyledi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Haziran 2012 15:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çolak kentte yapımı süren kamu yatırımlarına ilişkin incelemelerde bulundu.

Doğan mahallesinde TOKİ tarafından yapımı tamamlanan konutlarda incelemelerde bulunan Çolak, çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Çolak burada yaptığı açıklamada, TOKİ tarafından dar gelirli vatandaşlara yönelik yaptırılan, yaklaşık 24 bin metrekare alanda 8 adet blokta, 2 oda ve bir salondan oluşan, brüt 67,5 metrekare büyüklüğünde 256 konut, 1 sosyal tesis ve 1 ticaret birimi inşaatının yüzde 84'ünün ekim ayında tümünün tamamlanarak hak sahibi vatandaşlara teslim edilir hale geleceğini söyledi.

Konutların hak sahiplerinin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca belirleneceğini ifade eden Çolak, "Konutlar, yapılan başvurular arasından kura ile belirlenecek. Bu alanda ayrıca 300 kişilik bir de cami ihalesi yapılacak. Devam eden bir başka konut çalışması da, göçer vatandaşlara yönelik. 81.75 metrekare ebatlarındaki toplam 116 konutun bina maliyeti 5 milyon 805 bin 871 liradır. Bu konutların yapımı da gelecek yıl tamamlanacak. Bu tür projelerle kentsel dönüşümü sağlamaya çalışıyoruz" dedi.

Vali Çolak daha sonra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca yaptırılan sevgi evleri ve engelsiz yaşam merkezinde incelemelerde bulundu.

Alanda bir idari bina ve 6 sevgi evi bulunduğunu ifade eden Çolak, inşaat alanı 2 bin 686 metrekare olan binaların aralık ayında tamamlanacağını söyledi.

Çolak, engelsiz yaşam merkezinin ailesinin yanında bakımı mümkün olmayan özürlü vatandaşlara hizmet vereceğini ifade ederek, "İnşaatı süren engelsiz yaşam merkezinde özürlü ve bakıma muhtaç vatandaşlara insan onuruna yakışır şekilde bakım, beslenme, korunma ve sosyal hayata uyumlarına ilişkin hizmet sunulacak. 60 yataklı kapasiteli merkez 5 bölümden oluşacak. İnşaat alanı 4 bin 330 metrekare olan binanın şu anda çevre düzenlemesi yapılıyor. Eksikleri tamamlandıktan sonra hizmete açılacak" diye konuştu.

Yapımı devam eden Ticaret Meslek Lisesi ve 300 yataklı devlet hastanesinde de incelemelerde bulunan Çolak, 8 Nisan'da teslim edilmesi gereken okul binasının tamamlanmamış olmasına tepki gösterdi.

Çolak, 2 milyon 145 bin lira bütçeli lise binasının inşaatına 2 yıl önce başlandığını, bu yıl nisan ayında tamamlanması gerektiğini ifade ederek, bu konuda Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkililerini uyararak yasal mevzuat dahilinde firmanın cezalandırılmasını istedi.

"Devlet malının çarçur edilmesine izin vermeyeceğiz" diyen Çolak, yapılan yatırımların kamu yatırımı olduğunu hayır işi olmadığının herkesin bilmesini istedi.

Vali Çolak yapımı hızla süren devlet hastanesinin yapımını üstlenen müteahhit firma yetkililerini ise kutladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber