Kur'an kursu öğrencilerine spor eğitimi

Hakkari Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından camilerde yaz Kur'an kurslarına katılan öğrencilere spor eğitimi verilecek.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Haziran 2012 17:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hakkari Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Sportif Eğitim Uzmanı Hekim Demirci, yaptığı açıklamada, Gençlik Hizmetleri ve Spor Genel Müdürlüğü ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında imzalanan protokol gereği camilerde açılan yaz Kur'an kurslarına katılan öğrencilere spor eğitimi vereceklerini belirtti.

Öğrencilere sporu tanıtmanın yanı sıra Hakkari'ye ve ülkeye yeni sporcular kazandırmak amacıyla başlatılan uygulama kapsamında, yaz Kur'an kurslarına katılan öğrencilere 6 spor dalında eğitim verileceğini vurgulayan Demirci, şöyle konuştu:

"Kurum olarak yaz tatili boyunca kurslara katılan öğrencilere haftanın 2 günü basketbol, futbol, voleybol, masa tenisi, badminton ve güreş dallarında eğitim vereceğiz. Öğrencilere bu spor dallarını tanıtarak, nasıl oynandığını öğreteceğiz. Yine bunun yanında öğrencilerin boş zamanlarını sporla değerlendirmeleri açısından haftanın 2 günü de camilerdeki taziye evlerinin önünde antrenörlerimiz tarafından çocuklara masa tenisi ve satranç eğitimi verilecek."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber