Odü Rektörü Prof. Dr. Yarılgaç: 'Ordu Üniversitesi iddialı bir üniversite'

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, ODÜ'nün iddialı bir üniversite olduğunu belirterek, "Gençlerimizin beklentilerini biliyor, çıtayı hep yüksek tutuyoruz" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Haziran 2012 18:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Rektör Yarılgaç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geride kalan eğitim ve öğretim yılında yaklaşık 3 bin öğrenciyi mezun ettiklerini belirtti.

Ordu Üniversitesi'nin 2012-2013 akademik yılına şimdiden hazır olduğunu ifade eden Yarılgaç, şunları kaydetti:

"Ordu Üniversitesi kısa bir süre önce gerçekleştirilen görkemli mezuniyet töreni ile yaklaşık 3 bin öğrencisini kariyerlerine atılmak üzere uğurlarken, 2012-2013 akademik yılı için hazırlıklarını ise hızla sürdürüyor. Kısa süre içinde özellikle kurulduğu bölgenin gözdesi haline gelen ODÜ, tercih aşamasındaki gençler için de önemli bir alternatif niteliği taşıyor. Öyle ki bünyesinde 8 fakülte, 3 yüksekokul, 9 meslek yüksekokulu, 1 devlet konservatuvarı ve 3 enstitü bulunduran Ordu Üniversitesi, mevcut bölümleri ile gençlere bilimden sanata pek çok alanda çeşitlilik sunuyor."

-"Üniversitenin gelişim süreci hızla devam ediyor"-

Ordu Üniversitesi'nin gelişim sürecinin hızla devam ettiğine dikkati çeken Rektör Yarılgaç, şöyle devam etti:

'Ordu Üniversitesi iddialı bir üniversite. Gençlerimizin beklentilerini biliyor, çıtayı hep yüksek tutuyoruz. Zira bu oluşum hem onların hem üniversitemizin hem de ülkemizin gelişimi açısından çok büyük önem taşımakta. Bu bilinçle kısa süre içerisinde YÖK'e yaptığımız 43 başvurunun 20'si olumlu sonuçlandı. Diğer taraftan İlahiyat Fakültesi ile Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi'nin kurulması yönünde de üniversitemiz bütün başvuru işlemlerini bitirmiştir. Yaptığımız başvurular sonucunda Tıp Fakültesi için Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü Genel Cerrahi anabilim dalında Gastroenteroloji Cerrahisi Bilim Dalı ve Temel Tıp Bilimleri Bölümü Tıbbi Parazitoloji Anabilim Dalı, Güzel Sanatlar Fakültesi'nde Sinema ve Televizyon Bölümü, Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi'nde Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği Bölümü ve bölüm bünyesinde Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği Anabilim Dalı, Sağlık Yüksekokulu'nda Sosyal Hizmetler Bölümü ve Çocuk Gelişimi, Ulubey Meslek Yüksekokulu'nda Veterinerlik Bölümü ile Laborant ve Veteriner Sağlık Programı, Ünye Meslek Yüksekokulu'nda Yönetim ve Organizasyon Bölümü bünyesinde Lojistik Programı ile Eğitim Fakültesi'nin 10 bölümünde 26 anabilim dalında başvurumuz onaylanmıştır."

-"Gençler için ODÜ'nün ayrıcalıklı bir yeri var"-

Talepleri olumlu şekilde sonuçlanan programlarla ilgili öğretim elemanı temini konusunda hızla arayışlara girdiklerini belirten Yarılgaç, şu ifadelere yer verdi:

"Önemli olan bu programlarla ilgili akademik kadrolarımızı hemen tamamlayarak öğrenci alımlarına hızla devam etmektir. Tabi bu arada bizi en çok etkileyen, akademik kadroları temin noktasındadır. Bu menfi durumu olumlu hale getirmek gerçekten çok zor. Zira öğretim elemanı bilindiği gibi çok zor yetişiyor. Bunu aşmak ciddi bir süreç istiyor. Yetişmiş bilim insanlarımızı da üniversitemize kazandırmak amacıyla bütün imkanlarımızı seferber ediyoruz. Üniversitemizi şehrimizle beraber mutlaka cazibe merkezi haline getirmemiz, olmazsa olmazımızdır."

Rektör Yarılgaç, tercih dönemindeki gençler için Ordu Üniversitesi'nin ayrıcalıklı bir yeri olduğunu sözlerine ekledi.

Muhabir: Hayati Akçay

Yayıncı: Orhan Topal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber